viernes, 31 de agosto de 2012

Calas de Mallorca.

Tres valientes raconers ataviados con todos los colores del parchís acudieron a la cita de los jueves contra los elementos que amenazaban con una tormenta catastrófica, de la que solo nos llegaron los ecos de algunos truenos.
Un paseo de ida y vuelta por cala Bota, cala Virgili, donde hay una interesante cueva con playa y pasadizo marino, y cala Pilota, buscando algún paso roñoso para entretenerse.









En busca de la ronya perdida.



El pasado domingo, un grupo de intrépidos raconers madrugó, o durmió in situ -a elegir- para remontar el torrent de Pareis a las 6:00 de la mañana (mejor dicho, de la noche) para evitar el calor y las aglomeraciones. La clásica segregación raconera mandó a unos, como estaba previsto, hasta Lluc, y a los otros hasta s'Entreforc y volver, para disfrutar de nuevo del torrente, y de un buen capfico al acabar.
Después de recorrer el torrente tantas veces, se necesita buscar vías alternativas para recuperar el sentimiento de roña, enmerdada, y quién me mandaba meterme por aquí, de las primeras veces, y así lo hicimos. Buscamos pasos imposibles y abrimos nuevas vías -al menos nuevas para nosotros- que volvieron a convertir nuestro más gran torrente en una aventura y un cachondeo. En algún paso había que soltar el aire antes de pasar la caja torácica, y la cadera pasaba tan justa que el pantalón quedaba encajado. Por fin, agujetas por todo el cuerpo!
Al llegar, el mar estaba bravío y nos dio un par de buenos revolcones.

miércoles, 29 de agosto de 2012

Excursió en piragua a Colonia Sant Jordi

A petició d'alguns interessats s'ha gestionat amb una empresa la possibilitat de fer una excursió als voltants de Sa Colonia de Sant Jordi en piraugua visitant alguns dels illots i cales més properes a aquest port de mitjorn.

El programa seria:

Dia: podria ser dissabte dia 15 o 22, sempre que les condicions de la mar no ho desaconsellasin es clar.

Hora partida: Als voltants de les 09:00

Tornada: Als voltants de les 12:00 o 13:00 en funció del recorregut, condicions de la mar i les habilitats dels "mariners"

Recorregut: Port de Sa Coloni - Es Dolç - Illot de Na Guardis - Illot de Na Moltona - Platja des Carbo - Illot de Na Pelada - Port de Sa Coloni

El material subministrat per l'empressa ho inclou tot, des de la piraugua (es pot triar simple o doble), rem, equip de seguretat (armilla salvavides), pot estanc, ... Just s'ha de portar roba comoda per remar (banyador, xancletes i capell) i per canviar-se desprès.

El preu estaria al voltant dels 30,00 €. Al final es disposaria d'un lloc a on dutxarse, canviar-se de roba i, si es vol,  fer un menjar senzill, nutritiu i econòmic.

Els que estigueu interessat ho podeu registrar com a comentari o be enviar un correu al autor d'aquesta entrada, nomisx, indicant preferencies per la data i equipament.

Si no hi ha quorum, cap problema, ho deixerem per altres temps més pertinents.


lunes, 27 de agosto de 2012

Massanella

Per combatre la intensa calor d'aquests passats dies i gaudir del sempre meravellós espectacle natural de la final i el principi d'un nou dia, quatre raconers partirem aquest passat divendres a fer bivac al cim del Massanella. No hi ha res comparable a passar una nit sota un cel estrellat i lluny de la civilització i fundir-se d'alguna manera amb la natura.

Pensavem passar un poc de calor i haver de dormir fora del sac, però al final un incòmode vent que va bufar tota la nit ens va fer aficar-nos bé dins els sacs, a la vegada que va difiultar la toma de fotografies nocturnes tot i tenir el trípode.

En quant al tema fotogràfic el vent es va encarregar de fer net l'atmósfera i els niguls baixos varen tapar els primers moments de la sortida de sol fent que aquest sortís cremat, però a canvi ens va deixar meravelloses estampes dels cims costaners surgint entre la boira.


Al cim del Massanella amb els darrers rajos de sol del dia.


El sol posant-se per darrera el Puig Major.


Contemplant els estels.


Coyote fotografiant la sortida del sol.


En Bergant donant lliçons de toponima a les "futures generacions raconeres".


Hora del berenar.


Despedint-nos de Massanella fins la pròxima.

domingo, 26 de agosto de 2012

Son Mut Nou, un lloc exemplar...







Gracies al raconer Sebastià, varem poder gaudir d’una visita a la finca d'assaig de Son Mut Nou situada a la Marina de Llucmajor. Varem rebre la benvinguda per part de la propietat i direcció tècnica i científica, una conferencia per introduir-se en el mon ficari i, finalment, una passetjada guiada per visitar part dels conreus.

Aquesta iniciativa personal del Senyor Montserrat Pons i Boscana reuneix més de 1700 exemplars  de figueres que recullen totes les varietats d’aquest arbre presents a les Balears i moltes més recollides per tot el mon fins un total de més de 350.

Es tracta de la instal·lació d’aquest tipus amb una major varietat del mon i ha merescut reconeixement a nivell nacional i internacional dels millors experts, ben diferent a l’ombra del silenci i la ignorància de les autoritats de la nostra terra. Es tracta d’un projecte basat en els principis del rigor científic, la dedicació intensa i apassionada i el respecte a les nostres tradicions, historia i avantpassats.  

Agrair al Senyor Pons la seva gentilesa, la dedicació d’ell i de tots el que hi estan implicats i encoratjar-lo una mica més en el manteniment d’aquest lloc senzillament encisador i amb un toc de màgia que el fa especial.

Per cert, les figues (al manco així ho diuen els que les varen poder tastar), boníssimes ! 

LA FIGUERA
Dónes, figuera, quan l'aire rutila, 
bosses de mel a l'amic i a l'estrany; 
mar, casa i horta coneix i vigila 
la teva soca de pell d'orifany. 
Has vist Adam, fill rebel de l'argila, 
l'àngel irós i el seu mal averany; 
i si Jesús maleí fora vila, 
erma de fruits, la figuera d'antany,
ara, en abril, quan és gerda la brossa, 
Qui ve de vèncer la mort en sa fossa 
a tu decanta la mà transparent,
i verdes flames encara desnia 
en cada branc que l'hivern abaltia, 
oh canelobre del Vell Testament!

Josep Carner (1884-1970)