domingo, 30 de junio de 2013

Torrent de Na Mora

Amb una bona part del grup de Raconers pels Pirineus, alguns dels que hem quedat per Mallorca varem fer el Torrent de Na Mora aquest passat dissabte en una matinal intensa.

Entrarem al torrent per Cala Ferrera per fer el seu recorregut final, eixut en la primera part i amb els gorgs plens habituals a la zona de Sa Fosqueta i s'Olla.

Preparats per iniciar el descens.


Primers salts.


Entrant a la part més engorjada.


Jocs de llum i ombra en aquesta part del torrent.


Entrant a Sa Fosqueta.


Rapelant cap s 'Olla.


Gorg de s'Olla.


Sortida per l'espectacular Pas dels Francesos amb "variant raconera" per arribar al Forat i després retornar al Port de Soller i gaudir d'una merescuda cervesa.

Començant el Pas dels Francesos.


"Això es com Sa Butxaca ;-)"


Molt d'ambient al pas de sortida.


El Pas clau.


"Una bona castanya"


Variant "raconera" per arribar al forat.


El forat.



domingo, 16 de junio de 2013

SIEMPRE SORPREDE...

Tramuntana.   Curioso camino escalonado, que pasa por debajo de un puente de roca natural ...



Talaia Vella – Gran pas i Camí des Barranc (ruta Arxiduc)

PRIMERA PART: Gran pas a sa “Talaia Vella”.
Aquest dissabte hem repetit el grup de raconers la ruta de pujada a sa “Talaia Vella” a través del pas-canal extraordinari i verticalíssim que sense massa dificultats (es recomana posar una corda), ens deixa al peu del “mirador des garriguer”, i de la caseta refugi de l’Arxiduc. Magnífica vista de la zona de Miramar.

SEGONA PART: Es Castellàs.
A peu dels cingles de Son Rul.lan, entre camins de carboners perduts, arribem a la zona de Son Rul.lan, i entre marjades abandonades, anem al petit cim anomenat “Es Castellàs” (al mapa d’Alpina-Central és el cim 397 metres però no posa nom; però sí al mapa de Mascaró-Passarius).

I, ja estem a prop de la carretera i de Son Marroig.

TERCERA PART: Després de dinar amb companyia de ases famolenques (hambrientas), tenim dubtes (la calor fa dubtar). Uns optaran per cercar el camí que uneix Son Marroig amb Miramar (“camí des barranc”) i altres (2) per fer un “triatló” pel “camí de sa mar” (amb banyito inclòs).

En quan al “camí des barranc”, una de les actuacions destacables de l’Arxiduc, que uneix les finques de Son Marroig i Miramar, s’ha de dir, una vegada més, com ja han fer notar moltes persones sensibles amb el llegat de l’Arxiduc, que no s’entén com pot haver tanta indiferència per part de les autoritats responsables en la conservació dels camins, miradors i construccions de la zona.  L’Arxiduc va dissenyar i construir el primer Parc Natural de Mallorca, avui en ruïnes.