jueves, 8 de marzo de 2007

Mallorca, bellezas en la oscuridad

Com ja informa la bibliotecaria del GEM a la circular de març, hi ha disponible per consulta aquest llibre de coves i avencs. Com que jo en aquest cas estic enxufat, el tenc a ca nostra un parell de dies. Si no tenieu constància de la seva existència, vos recoman que li pegueu una ullada algún dia.
Les caviats descrites són les següents:
Escorca: Cova de Sa Campana, Avenc de Fra Rafel, Avenc des Gel i Avenc des Portuguesos.
Pollença: Avenc de la Canal de la Coma Freda, Cova de Cornavaques, El Forat 502, Cova de Cal Pesso i Cova de les Rodes.
Manacor: Cova des Coloms I i Coves des Pont-Pirata.
Esporles: Avenc d´en Corbera
Calvià: Avenc de s´Embut.
Capdepera: Cova de Na Mitjana.
Alcudia: Cova Tancada des Cap de Menorca
També hi ha un annexe amb la Cova de Sa Gleda, Cova des Coll i la Cova des Pas de Vallgornera.
En resum, un llibre bastant interesant, encara que noltros no som tan tècnics per fer segons quines coves descrites, té moltes fotos i pareix que molt bones explicacions per arribar a les seves entrades. Està escrit en castellà.
Qualque dia s´haurà de discutir alguna sortida per davall terra!

6 comentarios:

Correcamins dijo...

Fantàstic.

Això de BELLEZAS EN LA OSCURIDAD, crec que és una bona idea.
Jo he fet algun petit experiments il•luminant l’interior de fonts i petites coves fosques, amb resultats interessants.

Com quasi tots ja hem vist (en diverses coves més conegudes i/o turístiques), un cop il•luminades, les coves i avencs, fonts, etc., posen al descobert formes i colors sorprenents, de gran bellesa. Si a més i ha aigua, millor encara.

A tal fi, vull comprar focus potents per il•luminar aquestes cavitats (ja en tenc un; però almenys en necessitaria 3 més).

¿Es podrien programar sortides pels mesos de més calor?

nomisx dijo...

Casualment tenc un bon amic que va ser durant un parell d'anys, President de la Federació Balear d'Espeleologia. L'he consultat i m'ha indicat que podriem fer un recorregut per la Serra de Na Burguesa, per visitar dues coves notables y de facil accèss (Sa Cabota, als peus del Puig de Bendinat) i Sa Cova dels Pastors al coll del mateix nom. El material es minim (casc i il·luminació) i es podria planificar com una matinal de cara a l'estiu. L'unica premisa, seria una avis previ de, al manco, una setmana. Salutacions cordials.

guapeton dijo...

Ara que te trobas en atur podries aprofitar per estodiar en profunditat aquest assumpte..Por supuesto que hay que hacer cuevas!!!Va a ser la gran novedad de este año. Para empezar las faciles : Cova Tancada, Cal Pesso , Can Sion , Pirata

Memoriza los accesos a las cuevas (o podemos comprar el libro )
¡¡Gran iniciativa colecistectomizado !!!

Bergant dijo...

Però es que donau en el clau tots!
Jo també pens per l´estiu. Encara que ja que anar alerta, m´explic:no sé perquè menciona a les recomanacions de la visita a la cova de les Rodes, de Pollença, que quan fa molta calor, es més fàcil la concentració de diòxid de carbó. Hem fet coves a l´estiu i no record aquest tema. De totes maneres Nomisx, ho podries consultar al teu amic.

guapeton dijo...

Yo he fet la cova de ses rodes i no vaig tenir cap problema ( es una cova estreta , amb un "riachuelo" dedins)...pero es veritat que anava amb un expert ( Xim Gines) ...Li demanare es tema de CO y CO2

Daniel Mayoral dijo...

Hola, soy Dani uno de los dos autores del libro "mallorca, Bellezas en la oscuridad". Paseando por internet he visto vuestros comentarios en este interesante Blog. Hay algunas cuevas (en el resto no)en Mallorca con alta concentración de CO como la cova de Les Rodes, Es Fangar o Sa Bassa Blanca. Hay estudios publicados en la revista Endins con los resultados. En el caso de Les Rodes el aire enrarecido y el "calor" se empieza a notar en la rampa ascendente que da al segundo pozo que debemos rapelar, hay veces que esta mas cargado y otras menos, yo siempre he podido llegar hasta el final sin ningún problema solo con más o menos dolor de cabeza que produce el CO, lo único que teneis que tener es un poco de ojo por si alguien se encuentra mal y llevar un carburero para ver si se apaga la llama, lo cual os mostrará que el CO está alto. Espero haberos ayudado y estoy a vuestra disposición para cualquier duda. Un saludo.