domingo, 24 de junio de 2012

Penyal Bernat de s'Illeta

A la darrera sortida al Salt des Molinet em comentava en Guapeton que ell i en Bergant havien vist des de més amunt una fita sobre el Penyal Bernat de s'Illeta. Jo el tenia en deures pendents però feia molt de temps que no havia passat per sa zona i el tenia "aparcat".

No teniem cap tipus d'informació sobre la via de pujada, però lo de la fita no em venia de nou, estava clar que qualcú ja hi havia pujat.

Al final aquest dissabte decidirem pegar-hi un bot en Coyote i jo a mem que ens trobavem. Pel vessant que dona al Puig de Bàlitx no tocava ser molt complicat ja que no es completament vertical.

Penyal Bernat de s'Illeta.

Per començar accés "emocionant" i exposat per una canal molt descomposta on només pujarem gràcies a n'es càrritx. Lo millor es seguir un poc més envant i quan la pista comença a fer corbes entrar dins el bosc i pujar en diagonal que és per on davallarem.

Des d'abaix de la via no pareixia complicat però ja verem que la roca era molt molt dolenta. Ens posarem per feina i totes les preses o sonaven a buid o directament es desfeien. Anava posant seguros per llevar la por però no n'hi havia cap de fiable. Els claus reventaven la roca, no hi havia fisures pels friends. Les poques soques que trobava tenien dos dits de gruixat...

A uns 30 metres sorpres en trobar una reunió amb parabols a l'unica placa de roca fiable. El segon llarg molt curt, de fet es pot fer directament en una sola tirada amb cordes dobles. En total hi ha 40 metres d'escalada. Es darrers metres els ferem a pel ja que és una curta grimpada.

Pujada per terreny molt descompost.


Segon llarg.


Al cim trobarem la fita que havien vist en Bergant i en Guapeton. Vistes espectaculars cap a s'Illeta i el Port de Soller. Foto de cim i per avall. Rapelarem d'una sola tirada fins les motxilles. A la tornada molta calor, celebrarem l'exit amb una refrescant cervesa al Port de Soller.
Fantàstiques vistes cap a s'Illeta des del cim.
Cim del Penyal Bernat de s'Illeta.


Rapelant.
3 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Pedro,
Molt bona feina!!!
Quina grata sorpresa trobar-se la reunió ben segura, no? ...
Des d'on vau fer el rapel de baixada? ...
Salutacions,
Diego Sans.

Bergant dijo...

Enhorabona per l´exploració i escalada al penyal bernat.

Anónimo dijo...

hola amics, aquest penyal segurament és una de les primeres escalades a Mallorca. la seva proximitat amb la Base Naval del Port, la feren avinent als soldats que ja havien escalat per devers sa peninsula. Alla pels 70 amb la "corda de la cisterna" també ja ho provaren un cop a dalt ja hi havia una fita. Es veritat que la seva forma esbelta convida a enfilar-si, la seva roca hum... un cop alla ai.ai ai. poques repeticions.
Salut, Guillem