jueves, 18 de abril de 2013

Vallter

Com ja heu pogut veure al reportatge de Guapeton de la seva sortida a la Tossa Plana de LLes, aquest passat cap de setmana va ser ideal per gaudir de la neu de Pirineus, amb dos dies esplèndids. Això si fins i tot una mica calurosos.

Jo no vaig esser molt lluny, en concret a la zona de Vallter. Després d'arribar el divendres a vespre al refugi d'Ulldeter on em vaig reunir amb els companys catalans Marc i Luis, el dissabte dematí matinarem per tal de trobar la neu en bones condicions i fer l'ascenció per la Canal Occidental del Gra de Fajol Petit.

Recorregut de la Canal Occidental al Gra de Fajol Petit.


Sortint de la Canal Occidental.


Cim del Gra de Fajol Petit.


Tornarem enrera per l'aresta i seguirem pujant fins el Gra de Fajol Gran on ens va rebre l'habitual fort vent d'aquestes contrades. Davallarem ràpidament cap el Coll de la Marrana enmig d'una ventada i tancarem el circuit cap el refugi d'Ulldeter.

Cim del Gra de Fajol Gran.


El diumenge matinarem més encara i partirem amb fosca negra cap a la part superior de les pistes de Vallter 2000 des d'on pujarem fins el Pic de Bastiments per una feixuga pala de neu en bones condicions gracies a la matinada.

Cim del Bastiments.

Al cim del Bastiments el vent era insoportable i no estarem gaire temps, continuant la cresta en direcció al Pic del Freser, aquest ja bastant pelat de neu i on haguerem de fer algun petit tram en mixte roca-neu-gel.

Cim del Pic del Freser. Al fons a la dreta el Pic de l'Infern.

El següent tram d'aresta amb pujades i davallades ens va deixar al petit cim del Pic dels Gorgs, ben aprop del Pic de l'Infern, del quan ens separava una estètica aresta de neu semblava treta dels Alps, però en miniatura.

Pic dels Gorgs. Al fons el Pic de l'Infern.


Pic de l'Infern


Des del Pic de l'Infern seguirem crestejant cap el Coll de Tirapits i d'allà seguirem a mitjan coster nevat en direcció al Coll de la Marrana. Aquest tram ja es va fer bastant feixuc per l'esforç acumulat i la calor que començava a pitjar.

Per arrodonir el viatge i donat que em quedava temps abans d'agafar l'avió de retorn vaig pegar un bot fins a Fontalba per berenar prenguent el sol amb el Puigmal de fons.

Horabaixa amb vistes al Puigmal.


No hay comentarios: