domingo, 16 de junio de 2013

Talaia Vella – Gran pas i Camí des Barranc (ruta Arxiduc)

PRIMERA PART: Gran pas a sa “Talaia Vella”.
Aquest dissabte hem repetit el grup de raconers la ruta de pujada a sa “Talaia Vella” a través del pas-canal extraordinari i verticalíssim que sense massa dificultats (es recomana posar una corda), ens deixa al peu del “mirador des garriguer”, i de la caseta refugi de l’Arxiduc. Magnífica vista de la zona de Miramar.

SEGONA PART: Es Castellàs.
A peu dels cingles de Son Rul.lan, entre camins de carboners perduts, arribem a la zona de Son Rul.lan, i entre marjades abandonades, anem al petit cim anomenat “Es Castellàs” (al mapa d’Alpina-Central és el cim 397 metres però no posa nom; però sí al mapa de Mascaró-Passarius).

I, ja estem a prop de la carretera i de Son Marroig.

TERCERA PART: Després de dinar amb companyia de ases famolenques (hambrientas), tenim dubtes (la calor fa dubtar). Uns optaran per cercar el camí que uneix Son Marroig amb Miramar (“camí des barranc”) i altres (2) per fer un “triatló” pel “camí de sa mar” (amb banyito inclòs).

En quan al “camí des barranc”, una de les actuacions destacables de l’Arxiduc, que uneix les finques de Son Marroig i Miramar, s’ha de dir, una vegada més, com ja han fer notar moltes persones sensibles amb el llegat de l’Arxiduc, que no s’entén com pot haver tanta indiferència per part de les autoritats responsables en la conservació dels camins, miradors i construccions de la zona.  L’Arxiduc va dissenyar i construir el primer Parc Natural de Mallorca, avui en ruïnes.



















2 comentarios:

Pau dijo...

Quina aigooooooo!!!!

Anónimo dijo...

La piedra es de verdad