viernes, 29 de julio de 2016

Salvem la Serra

Text aparegut a la secció de CARTAS AL DIRECTOR del diari ULTIMA HORA d'avui i que publiquem per el seu contingut.

El mallorqui ja va ben servit de dites ambigües amb ganes, de fet molta gent es passa la vida entre 'un tantmateix i un jo ho veurem', com va dir un cec a un sord qui l'escoltava. Tenim vocabulari i costumari de sobres, aleshores no necessitam frases d'infinitiu de badalls forasters, a més que no consonen, com és el cas de "Salvar la Serra", que escaïna pel facebook, però es guarda com de caure de dir per què, ja que es tracta d'arreplegar firmes per a no se sap qué peró esta relacionat amb Fundación Visa Silvestre, tancar Ternelles, la muntanya Carronyaire i altres interessos que no interessa aclarir on volen anar a parar. 
L'escriptura, pel contrari, precisa d'una exposició inequívoca. Per aquí amb l'internet perdem, aleshores cal estar alerta a tot el que s'hi veu, i questionar tot el que hi surt com a anònim (per defecte tot el que no porta el nom i llinatges), enc que es vesteixi de ballar boleros. 
Doncs en pla, clar i català, salvem la Serra:d'ecomercenaris, de propietaris que l'estimen com a s'ase qui van a vendre (forasters o mallorquinarros), de les cabres, dels qui posen rètols d'amenaça de caça de cabres, dels que proposen "descaste", dels que la corralitzen i xaletitzen, dels para pagesos que tanquen camins, dels polítics que no obren els camins... En haver solucionat tot això parlam del futur de la Serra. Que hi hagi zones d'exclusió amb les cabres dedins és prendre'ns el pèl. I el GOB amb comunicats tan ambigus que donen vasa al PP, vejan si acabarem com ARCA.
Ah!, els voltors molt bé, gràcies.

PERE LLOFRIU