domingo, 1 de julio de 2007

Torrent des Ratjoli

Avui, amb el GEM, he anat a fer aquest torrent. Ja feia anys que li tenia ganes, perquè una vegada explorant aquestes contrades, part del nostre grup nos hi ficarem fins el lloc on no s´ha d´emprar cordes. Erem únicament 4 torrenters. Destacar que a les cases des Ratjoli estan fent unes obres bestials, i que algún dia se nos tancarà el pas de baixada a la mar, al manco el pas oficial. I així nos ho ha confirmat un propietari de la zona just quan tornavem al cotxe, manifestant els problemes que té amb el nou propietari des Ratjoli, que per supost es aleman. De totes maneres el nostre grup ja sap les rutes alternatives per baixar a la mar.
El torrent m´ha agradat molt: un primer bot de devers 25 metres, i llavors 5 o 6 bots de devers 8 o 15 metres (per donar alguna dada). El bot llarg no es remonta amb la corda, perquè tens una pujada fàcil per la dreta del torrent. Jo he emprat el jumar a dos bots per remuntar i anar més tranquil.
Tots els bots estan equipats, menys el darrer per entrar a la mar. Per cert, he estat l´únic que ha nedat a la mar fins que un grumer m´ha "acariciat" el genoll, i he entés que era el moment de sortir. La sortida de la mar ha estat bastant complicada perquè havíem acabat les cordes llargues, i hem fet unes quantes unions de baques i he sortit a braó.
Es un torrent perfecte per fer a l´estiu perquè sabreu que sempre du aigo en moviment. En acabar els bots sempre te banyes al manco fins el cul, i a un gorg no queda més remei que nedar. L´aigua està neta perquè està en moviment.
En el bot llarg hem recuperat les cordes, però en els altres sempre hem deixat les cordes instalades per remuntar.
Hem sap greu però no hi ha reportatge fotogràfic, però he quedat convidat a tornar.
M´ha agradat!

No hay comentarios: