sábado, 29 de septiembre de 2007

La Marina de Fornalutx






Recorregut

Port de Soller-Cami de S'Illeta-Penyal Bernat-Coll de Cala Ferrera (226 m) per Es Pas Esbucat-Torrent Na Seca per Na Cordellina-Cingle de N'Amet-Torre Na Seca (514 m)-Coll de Biniamar-Balitx d'Avall-Balitx d'Emmig-Balitx d'Amunt-Port de Sòller

Alguns apunts sobre la TORRE DE NA SECA (cortesia CORRECAMINS)

Está situada a 515 metros sobre el mar. Las vistas son excepcionales.
Se trata de una torre que responde a la tipología de las de señales, cilíndrica, con cámara principal y una terraza superior. En las proximidades había unos corrales, seguramente para cabras y un aljibe con un curioso sistema de recogida de agua.

Historia: El Virrey D. Antonio D’Oms, pasa por Sóller y 1579 y comunica a los jurados la intención de construir dos torres, una en Na Seca y otra en la Mola de Tuent. Tras muchas vicisitudes, especialmente por falta de fondos, el 1 de junio de 1582 se remató la subasta a favor de D. Joan Colom. El 16 de julio de 1584 se dio por terminada.

Las historias que allí se vivieron después, tras su inauguración, podemos imaginarlas.

Extret del llibre Marines de Tramuntana dels germans Sastre:

Vella i encara orgullosa, malgrat les ferides dels temps, en la seva fesomia, ens recorda aquelles històries paral.leles a la seva, de soldats isolats, perduts, que continuen la seva guerra contra enemics ja inexistents.

Temps Total = 6 hores i 30 minuts (no inclou aturada a la Fabrica de Gelats de Sòller)

Altres imatges a http://s137.photobucket.com/albums/q235/fjsn/20070929TorreNaSeca/

Bibliografia de Referencia

Mallorca VORA MAR, Marines de Tramuntana, Vol. II - Germans Sastre
20 Itineraris Alternatius per la Serra de Tramuntana (II) - Lluis Valcaneras, pags.63-70

1 comentario:

Correcamins dijo...

Hi ha llocs que captiven perquè tenen ànima. Més que espais físics, són escenaris de somni, creats per titans mitològics i retocats pel treball de l’home (pàgina 23 llibre Marines Tramuntana II). Això és el que jo penso de tot el terme de FORNALUTX.