martes, 28 de octubre de 2008

Terres andritxoles







Ahir dilluns vaig fer una sortida.

La idea inicial era deixant el cotxo a l´aparcament del mirador d´en Ricard Roca, i començar a fer el pas d´en Pruaga. Vaig trobar l´inici del pas, pero me vàrem bastar 10 minutets de baixada: brut, molt brut, argelagues a rompre i carritxeres molt banyades. En poc temps vaig quedar xop: retirada.

Canvi de plans. Agaf el cotxo, de tornada cap a Andratx, i el deix a l´inici del camí de sa Torre Nova. Inicialment vaig pel camí vell d´Estellencs, ja conegut d´altres ocasions, i com en una sortida de raconers de fa molts d´anys, prenc cap a una casa que es diu Can Rafelot; continua el camí fins que es perd a una altra casa, i llavors fora camí (un caos) vaig a cercar el torrent de sa Clota, això ja era un terreny desconegut per a mí. Intent pujar pel mig del torrent, però una altra vegada la vegetació fa de les seves, fent molt complicada la progresió. Quan ja estic cansat d´anar pel torrent, veig unes tropitjades d´uns ases, convidant-me a sortir del caos torrenter, entrant en el terme d´Estellencs, el torrent fa de partió. I amb comoditat pujaré a una cota assenyalada en els mapes (221), on es té una visió privilegiada de la desembocadura del torrent i dels farallons. Tornaré cap una casa dita Can Pep Vicenç, per després tornar pel camí vell d´Estellencs. Però abans d´anar al cotxe, una visita obligada a la Torre Nova, amb panoràmica de primer ordre de la Cala de ses Ortigues.

3 comentarios:

sebastiabarcelo dijo...

Una bona mostra de tenacitat contra la vegetació. Els torrents solen presentar aquesta dificultat: s'embruten de mala manera. A vegades no queda altra via que fer "anques enrera"

guapeton dijo...

Sin embargo esas ocasiones son magnificas para practicar ( como diria Kepa) uno de los deportes de mas riesgo...el zarzing..

Bergant dijo...

Pues sí. O toque de corneta tocando retirada. O todo el ejército de raconers al completo, con "sorracs i tisores" para hacer frente al "enemigo".