martes, 24 de febrero de 2009

Punta Galera pel pas des Pescadors





Avui dos raconers hem fet una sortida espectacular i molt intensa.

A l´espera de que en Guapeton faci la seva particular i sempre divertides petites cròniques vos dic que hem iniciat la ruta des de la Cala San Vicenç, amb la intenció de fer el pas de Pescadors, amb la mirada posada en el cel, ja que havia plogut una estona abans. Aquest pas feia més de 8 anys que no el feiem, i ja era ben hora de tornar. En arribar al pas hem localitzat molt a prop un altre pas equipat amb unes estaques, que de baixada es veia "xungo". Aquest pas equipat hem sabut d´ell gràcies a un company del GEM, en Diego.

Hem fet de baixada el pas de Pescadors, disfrutant d´ell com si fos la primera vegada, ja que després de tanta estona un s´olvida de les seves característiques.

Després d´haver realitzat el pas, i ja que la meteo ens perdonava, les mirades cap a la preciosa punta Galera. I no nos ho pensam dues vegades. Terreny nou per noltros. Dir que realitzar tota la petita península ens ha duit pràcticament una hora, encara que hi havia l´ajut d´algunes fites haguent de fer cresta una estona, pas per l´esquerra i pas per la dreta amb certa exposició. Al final de la punta el premi, colocant una fita a dalt de la punta ja que no ni havia. Unes vistes espectaculars.

La tornada de la punta Galera l´hem feta al principi igual (no es podia triar), i llavors hem evitat una cresta, i hem baixat a la mar en el costat de la cala Castell, anant a ran de mar una estoneta, per llavors pujar a un collet que fa d´unió entre les cales Castell, Estremer i la punta Galera.

Hem pujat cap al pas de Pescadors novament pero a l´inici del pas ens hem desviat per fer el pas de les estaques ( una altra cosa nova), ja que el veiem factible, pero dir que té la seva dificultat, que té certa perillositat i no li veim cap sentit haguent el pas original tan a prop.

Una vegada a dalt del pas hem fet la tornada a la cala San Vicenç per una altra ruta que hem vist que estava fitada, fent una ruta directa al cotxo.

Un 10 d´excursió i, com diu el meu amic Guapeton: OTRO EXITO DEL SENDERISMO MALLORQUIN.

"Y si se me olvida algo lo comentas tú" Guapeton.

1 comentario:

pmmp dijo...

Espectacular Bergant!!!

Ja tenc un altre projecte que afegir a sa llista.

Saludos.