lunes, 10 de octubre de 2011

ES MURTERET

Ben satisfets damunt Es Murteret. Foto cedida per en Pedro Más
Darrers metres per assolir el nostre repte
Fita raconera damunt la maça de murter des Murteret. Adalt la torre de Lluc i es Morro de sa Vaca a la dreta.
Un marget a un lloc inversemblant!!!!

Feina feta! Il·lusió feta realitat. Objectiu cumplit.
En Bergant va tenir la idea, però ràpidament vaig contagiar a alguns raconers per arribar a aquest lloc tant dificil (per terra).
Correcamins, Coyote, Guapeton i Bergant vàrem ésser els afortunats raconers, a més amb la companyia d´un altre crack: en PMMP. http://ullsdetramuntana.blogspot.com/
El darrer intent que ferem (2-10-10) varem fer el més dificil, però ens faltava temps i agua i teníem massa calor. Aquesta vegada hem rematat la feina, sense emprar més cordes que els dos bots ja coneguts per davallar fins al murteret. Això si, per pujar a aquest "castellot" varem pujar per una encletxa d´un tercer superior i exposat, i per davallar fent un rapel.
Damunt es Murteret hi ha una gran roca, on colocarem una bona fita, i també vàrem repartir fites per gran part del trajecte. Es Murteret està foradat per davall i hi ha un bufador.
Indicar també que hi ha abaix de tot un marget, que probablement siguin restes de camí, perquè també trobarem altres indicis, però aquest marget podría ésser una sitja?
Lo seu, resta per investigar per una propera ocasió, es trobar algun indret que es pugui evitar al manco el bot més llarg, perquè remuntarlo també es exposat.

5 comentarios:

pmmp dijo...

Un gràn exit una vegada més! Moltes gràcies per oferirme l'oportunitat de particiar en aquest repte tan ilusionant.

Sobre sa pujada final a n'es Murteret destacar sobretot sa mala qualitat de sa roca que feia encara més exposada aquesta pujada.

FTer dijo...

Sois unos cracks. Enhorabuena.

Saludos.

guapeton dijo...

Mas de una vez desde la torre de Lluc nos ha llamado la atención una prominencia rocosa en la costa mirando al Este. Se trata del Murteret, topónimo que hace clara referencia a la morfologia de esta pequeña torre rocosa al borde del mar.

Empiezas a pensar como se podría llegar ahi. Bordeando el mar parece imposible...En la parte mas alta , por debajo del camino que bordea el Puig Roig, se ve una mas que dudosa repisa inclinada que no se sabe si continua o acaba precipitandose en el acantilado
- Habría que ir alla arriba y mirar si se continua ...
- Habría que ver si aquella "encletxa " sigue para abajo...

Habría que, forma verbal asaz incierta.

Menos mal que el amigo Bergant ha tenido tesón y no ha parado de liarnos hasta que se ha demostrado que la ruta es factible.
Mas que un itinerario es un camino con restos evidentes de "marges" y escalones.Quizás corrsponda a un camino de contrabando pero no tenemos referencias.

Mayúsculo éxito del senderismo mallorquín.

Hemos empezado la temporada con matrícula de honor.

Felicitaciones y aplausos a todos los que una vez sí y otra también se embarcan en estas batallas. En especial a Bergant que siempre ha tenido fé ciega en el final exitoso de esta aventura.

Bergant dijo...

Gracias por vuestras palabras y agradecer a todos los que han participado en las diferentes etapas y a los que han colaborado indirectamente.
"Encara me fa mal el genoll del cop que em vaig donar amb aquella roca amagada sota el càrrtitx!"

Emilio Alonso Sarmiento dijo...

¡¡Enhorabuena a todos, campeones!!
Un abrazo