lunes, 16 de julio de 2012

Torrent de ses Olibes.


Mentre el gran gruix dels raconers gaudien de les seves darreres hores a Pirineus, el “grup de les cordes” continuava amb la seva temporada torrentera d'estiu. En aquesta ocasió a la costa nord de Valldemossa per davallar el Torrent de Ses Òlibes.

Recorregut íntegre des de Ses Cases Noves, amb un primer salt curt de 5 metres que ens deixava a la capçalera de la primera gran vertical del torrent: un salt de 55metres ben vertical.

Capçalera del primer gran salt de 55m.


Salt de 55m.

A continuació un tram amb diferents desgrimpades i bastant brut que ens deixaven a la capçalera del gran salt final amb espectaculars vistes cap a Sa Foradada. Aquest salt el fraccionarem amb un primer d'uns 10 metres fins una estreta olla i des d'allà 25 metres fins una repisa per afrontar els darrers 50 metres amb un volat final espectacular.

Tram intermig amb desgrimpades.


Capçalera de la gran vertical.


Primera rapel cap una estreta olla.


Segona tirada amb espectaculars vistes.



La reunió intermitja.


Volat final


Volat final.

Ens quedaven un parell de desgrimpades, entre elles el Tobogán de d'Escaleta on hi ha una corda fitxa per facilitar la maniobra. Capfico a les mogudes aigües a causa del fort vent i retorn cap a Son Marroig on haviem deixat els cotxes.

4 comentarios:

Toni dijo...

Bones.

Nomes dir que s'ultim el primer fraccionament des salt de 90 metres no es de 25, sino de 30.

Salutacions, Toni Bestard.

pmmp dijo...

Bones Toni.

Se veu que sa topo que tenc està malament. De fet baixarem amb dues de 30m i arribaven justes. Pensàrem que s'havien encollit amb es temps i s'aigua.

Salutacions.

Anónimo dijo...

Hola Pedro,
Fantàstic torrent.
Era dels pocs que me quedaven.
El vaig disfrutar molt.
Curt i intens, com el bon cafè. Salutacions,
Diego Sans.

Toni dijo...

Efectivament Pedro, sa topo d'en M. Trias de s'Endins esta malament.

Posa 25, pero no arriben. De fet, amb en Pedro Galmes varem tenir que fer un fraccionament a un petit ullastre perque no arrivaba la seva de 50m al fraccionament bo quan el vaig fer aquell dia que ens vares acompanyar a Molinet.

Salutacions.