martes, 17 de septiembre de 2013

Ordesa - I

Com a final de temporada d'estiu i inici de la temporada 2013-2014 la setmana passada varem realitzar una "expedició raconera" al Parc Nacional d'Ordesa i Monte Perdido.

Així el dijous dematí, Bergant, Jmitc, Pmmp i el Senyor de Sa Torre, partiem cap a Barcelona des d'on es desplaçaren cap a Torla on ens reunirem amb Guapeton que venia de passar uns dies amb la família.

Després de pujar amb l'autobús fins la Pradera de Ordesa iniciarem la pujada cap el Refugio de Góriz pel clàssic i fantàstic camí que recorre el Valle de Ordesa, primer pel un meravellós Bosque de las Hayas. Camí ja conegut per tots noltros però no per això ens deixava de captivar.


A la Pradera de Ordesa preparats per començar la pujada.


Pujant pel meravellós Bosque de las Hayas.


Com que anavem un poc justs de temps i ja coneixiem el camí no ens entretinguerem gaire als miradors sobre les cascades del Río Arazas. Tret de Pmmp que es va aturar a treure algunes fotografies. Sortirem així del bosc i arribarem a les Gradas de Soaso. Els niguls baixos tapaven el cim de Monte Perdido pero el dia era bo, això si fresc.  Aturada per descansar davant la Cola de Caballo.


Cascada del Estrecho.



Gradas de Soaso.



Aturada davant la Cola de Caballo.

Continuarem la pujada per les fàcils i curtes Clavijas de Soaso  que ens deixaren adalt del circ per fer el tram final de pujada cap el refugi per un camí que no te pérdua. Poc a poc i a mesura que ens acostavem al refugi començarem a veure la silueta del Cilindro de Marboré, un dels objectius de l'endemà.

Clavijas de Soaso.


Bergant pujant les Clavijas de Soaso.


Jmitch esperant camí del refugi.

Tram final de pujada al refugi.

Arribada al refugi que estava ple de gom a gom passades les sis i mitja de l'horabaixa. Abans de sopar tenguerem temps per descansar una estona a la terrassa i comentar un poc el recorregut de l'endemà. Una vegada reposades les forces a dormir prest que l'endemà el dia havia de ser llarg.


A la terrassa del refugi descansant.


1 comentario:

Jmitch dijo...

Esplèndida ruta.
Esplèndit temps.
Esplèndits companys.