lunes, 21 de octubre de 2013

domingo, 6 de octubre de 2013

Es Turmassot

Incursió raconera la "vall prohibida" per pujar al capcurull d'es Turmassot.

Poc abans d'arribar al camí que puja des de sa Cel·la al Coll des Coloms començarem a pujar per un coster de càrritx en direcció a l'objectiu del dia, que d'aquí es mostrava desafiant i inexpugnable. El senyor de Sa Torre al capdavant troba fins i tot restes de camí.

A mesura que ens apropam s'ens va mostrant el punt feble, una canal situada al marge esquerre que tot i no ser per anar caminant es mostra bastant factible. Com sempre acabam pujant cadascú per on li va millor, alguns cercant més ronya de la necessària. Una petita corda posada a una mata ajuda a superar el tram clau als més indecisos.

El Turmassot.


Enfilant la canal de pujada.


El grup grimpant la canal.

Al cim trobam una vella creu rovellada. Vistes ESPECTACULARS. Per davallar Coyote i Pmmp s'en van d'exploració i troben una canal factible al vessant que dona al Puig Gros de Ternelles. La canal es desgrimpable però la roca es dolenta així que posam una corda a una mata per seguretat.


Coyote al cim del Turmassot.


Cim del Turmassot.


Trepador observant el panorama cap a Ternelles.

Un cop abaix el Senyor de sa Torre es torna posar al capdavant, vol anar a investigar un projecte a la sortida del Pas du Porc. El grup s'estira davant l'empenta dels de davant i feim una petita aturada al Pla de ses Mates Velles. Quedam en veurer-nos a la plataforma que hi ha adalt del PAs du Porc.

Anam a investigar cap a la dreta i arribam a un lloc amb unes vistes impresionants. Tenim a vista d'ocell la Punta Beca, Punta Blanca, Punta Salada... Al fons les marjades d'Ariant. Ens reagrupam per dinar tots junts. Mentres tant uns quants ens dedicamt a fer un poc de cabra.


Davallant del Turmassot.


Continuant cap el Puig Gros.



El Turmassot sembla inaccessible mirant enrera.



Cap el Pla de ses Mates Velles.



Pla de ses Mates Velles.


Espectaculars vistes cap a Punta Beca.



Spiderfrau, Trepador i Toni Sinever fent la cabra.

Després de dinar fotografia de grup damunt la plataforma i seguim pujant cap el Puig Gros, per tot d'una desviar-nos a l'esquerra i començar la baixada. Discutim cap on volem baixar i el senyor de Sa Torre es posa a davant novament per marcar la ruta. Una petita "rebelió" ens fa acabar a la Font de ses Creus.


Raconers damunt la plataforma adalt del Pas du Porc.

Davallant cap a la Font de ses Creus.

Acabam fent una davallada inèdita per unta torrentera que després d'un poc de ronya inesperada ens va dur al punt de partida.