domingo, 12 de enero de 2014

Torrent Fondo de Mortitx

Darrera activitat raconera del GDC (Grup De les Cordes) de l'any 2013.

Guiats novament per l'incombustible Toni Sinever (i per molts d'anys) anàrem fins a Mortitx amb la intenció d'acabar l'any amb un capfico refrescant al Torrent Fondo.

Iniciarem l'aproximació clàssica per les vinyes de Mortitx per després davallar per l'inici del torrent. Passada la confluència amb el Torrent de S'Hort des Molí començarem a trobar els primers gorgs, nets ja que fins feia pocs dies havia corregut l'aigua.

Poc abans d'arribar al Bec d'Oca l'aigua va començar a fer acte de presència i ens va obligar a sortejar pels costats per no haver de posar-nos els neoprens abans d'hora. Després d'un petit passet per evitar l'aigua abans de la travessia del Pas del Bec d'Oca arribarem a l'inici de l'engorjat del Torrent Fondo, on ens ajuntarem amb altres torrenters.

Iniciant l'aproximació.


Vorejant el primer gorg del torrent.



Pas del Gorg des Bec d'Oca.

Després de la fotografiar de grup ens submergirem dins les aigües del primer gorg del torrent, fredes però no excessivament. A partir d'aquell moment a gaudir de la increible bellesa del torrent on es succeixen els petits bots i gorgs meravellosos. El caudal del torrent a més era l'ideal per disfrutar sense cap complicació.


Preparats per començar el Torrent Fondo.


Coyote rapelant un dels primers salts,


Nedant a un dels gorgs.


Spiderfrau rapelant un altre salt.

Ja a la part final del torrent arribarem al Salt Gran, de 20 metres seguit del Morro Escotorrador on els més "valents" pegaren un bon "llongo" per botar dins el gorg. La temperatura agradable ens va permetre gaudir del torrent amb tranquilitat.

Ja estavem a davant la sortida del Pas d'Iràs i no Tornaràs però abans pegarem una ullada a la desmbocadura abans d'iniciar la grimpada pel pas.


El Gran Salt.


Trepador botant al Morro escotorrador.


El grup al final del torrent.

Toni Sinever iniciant el Pas d'Iràs i no Tornaràs.

Seguint el traçat del pas, més fàcil de seguir amb els cables de seguretat que hi ha des de fa ja uns quants anys anarem guanant altura per les parets de la dreta hidrogràfica del torrent superant diferetns resalts i canals.

Pas d'Iràs i no Tornaràs.

Pas d'Iràs i no Tornaràs.

En el tram final del pas uns crits que venien des de l'altre costat ens alertaren. Eren la resta de companys raconers que davallaven des de Lavanor. Ens ajuntarem tots a l'inici de l'engorjat i mentre uns encada gaudien del dinar els altres iniciarem el retorn seguint el mateix camí de pujada.

Tornant a passar el gorg del Bec d'Oca.

Tram final del recorregut.

No hay comentarios: