lunes, 16 de junio de 2014

Comellar den Corso

Retorn a la zona castigada per l'incendi, gairebé un any després. Tot i que el càrritx i els garballons han crescut la imatge continua essent dessoladora. Des del COll de Sa Gramola (ens botàrem el parking en no reconeixer-lo) partirem pel camí de ses Basses.

Al primer comellar de baixada cap a la mar després dos porxos ens amollarem per avall per cercar el Comellar de Can Corso. Avançarem pel talveg de la torrentera una bona estona, passant per una zona amb petits gorgs evitables fina arribar a la primer rapel del torrent.

Un any després els senyals de l'incendi son ben presents.


Camí de Ses Basses.

Arribant a la torrentera.


Passant un gorg.

Primer rapel del torrent.

Passat aquest primer rapel, evitant el gorg ja veiem al fons l'endinsada del Torrent des Ratjolí. Un petit rapel evitable ens va deixar després d'un estret del torrent a la primera gran vertcial, un rapel de 30 metres, ben vertical i estètic.



Un tram estret ens aproximava a la primera vertical important.


Capçalera del salt de 30 metres.

Salt de 30 metres.

Salt de 30 metres.

Sense temps per descansar venia un nou rapel escalonat d'una vintena de metres, abans de la gran vertical del torrent, un salt de 40 metres que es facciona a una repisa mitjan bot, amb un primer tram en volat. Als peus un fantàstic gorg ple de vegetació (evitable). Abans d'arribar al Ratjolí quedava un curt rapel de 10 metres.

Tot d'una venia un altre rapel.

Primera part volada del salt de 40 metres.

La segona part del salt gran.

Darrer rapel.

Acabat el Comellar den Corso i amb la calor començant a pitjar ens amollarem cap a la mar desgtrimpant els darrers salts del torrent i refrescant-nos a les encara fresques aigues dels gorgs. Un ratjolí d'aigua (fent honor al nom del torrent) arribava fins la mar.

Capfico a la desembocadura després deixar una corda fitxa per ajuda a la sortida que no es fàcil.

Torrent des Ratjolí.

Capfico a la desembocadura.


Raconers al torrent des Ratjolí.


Iniciàrem la remuntada del Ratjolí, grimpant alguns salts i d'altres ajudant-nos d'algunes cordes fitxes que facilitaven la maniobra (no son imprescindibles). La part superior del torrent encara presneta un aspecta que dona pena, contrastant el verd dels gorgs amb l'entonr encara tot negre i cremat.

Remuntant Es Ratjolí.

Remuntant es Ratjolí.

Remuntant es Ratjolí.

Remuntant es Ratjolí.

Una bona suada ens esperava per tornar passant per les Cases d'Es Ratjolí fins el Coll de Sa Gramola.

Pujant cap a les cases des Ratjolí.

No hay comentarios: