lunes, 9 de junio de 2014

Pas des Colomer i pas d´en Sitges?

Quedada per fotografiar la sortida de sol i posteriorment una matinal.
M´aixec una "mica" prest. El despertador sona a les 3`45, i no es per pujar precisament el Mont Blanc o un d´aquests, A les 4`45 me recollirà en PMMP i anam cap a Pollensa. Pujam pel costers del puig de Can Groc per fotografiar la sortida de sol. Arribam en el punt decidit amb antelació abans de les 6, contemplant entre altres coses com es crema la muntanya d´Alcúdia. Devers les 6'15 surt el sol i sessió fotografica. Quan el sol ja crema les imatges, feina feta i per avall. Cap a Formentor.
 A les 7'40 iniciam la ruta. Cercarem un posible pas per davallar cap a les pesqueres del Colomer, però abans li mostraré a en PMMP altres passos. Primer accedim a un pas que en Guapetón va descobrir fa uns anys, tal vegada Pas d´en Sitges per la ubicació donada en el mapa de Mascaró Passarius. En aquella ocasió simplement el vàrem descobrir sense amollar-nos cap a la mar:
http://www.raconstramuntana.blogspot.com.es/2009/07/pesqueras-des-colomer.html
Després anirem cap al pas conegut com de l´Estaló, també anomenat en el mapa d´en Mascaró, però abans en PMMP descobreix una mini ferrata, molt aprop del pas de l´Estaló. Però aquesta ferrata, que travessa en principi una repisa estreta i aerea, no pareix que dugui enlloc. Tornam enrere. En PMMP després baixarà per la timba per veure de prop els ferros del pas de l´Estaló, però decidim que es tard si volem fer lo que hem vengut a cercar.
Au idò, ara toca una nova exploració. Ens amollam pels cingles a veure si trobam pas cap a la mar. Cercant ja per uns llocs verticals però amb vegetació de pins, primer jo trob un objecte personal, idò si algú ha perdut res per aquests barris que m´ho digui. I ara toca la intuició raconera. Ens va costar trobar pas amb garanties. Quan ja deiem que tal vegada era millor cercar per altra banda, sense descartar-ho del tot, en Bergant fa una passa llarga per accedir a un coval, el qual unes mates dificulten l´accés. I sorpresa, dins el coval a un pont de roca hi havía fermat amb un troç de cinta un potet com a d´espècies, i dins el potet un paperet amb tres noms personals, i la data de l´any 98!i nom del pas: PAS DES COLOMER.
Fora dubtes, treim les cordes, en Bergant treu el sorrac i neteja el bosquet de nates i en PMMP s´amolla rapelant a investigar. Després d´uns quants minuts en PMMP torna a la part baixa del rapel en senyal de victòria. Ho hem aconseguit. Jo rapelaré el pas, després farem una altra passet que en PMMP ja havia instalat la corda, i ferem el circuit desitjat per la vorera de la mar. Ens topam amb un parell de sitges i pujarem per la canal de les Orelles de s´Ase, on allà també topàrem amb unes balmes que sembla que a l´hivern hi brolla aigo i un artefacte modern que pareix per mesurar alguna cosa i aferrat a una estaca. Tancam el circuit i a les 14 hores en el cotxo.

 Sortida de sol

 El Colomer

 Pesquera del pas d´en Sitges?

 Ferrata

 Potet amb el nom dels integrants de qui ferem el pas l´any 98

 Pas del Colomer

Objecte misterios

5 comentarios:

Correcamins dijo...

Enhorabona, intrèpids valents. Doneu vida a l’esperit “raconer”.

pmmp dijo...

Dissabte vares "patir" ses meves locures per fotografiar jeje.

Queden MOLTS de deures per Formentor, hem de tornar a investigar amb un poc més de temps.

pmmp dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Unknown dijo...

Fenomenal !! Ya vivo sin vivir en mi por conocer ese paso !

nomisx dijo...

Un dels llocs amb més deures de la meva llibreta de tapes verdes (Font de Sa Gavina, Molins den Pau Carro, ...)