domingo, 20 de enero de 2008

Es Cingle des Pi - 1ª Part





Les grans coses tenen començaments petits. Un comentari del nostre E-amic Miquel Àngel sobre el Pas des Raconers indicant que “...es pot connectar aquest pas amb el del cingle des Pi seguint la vorera de mar, o al manco era possible al maig de 1985, quan es va fer. Això sí, no són indrets per anar amb la padrina...” va activar les mes baixes passions d’en Guapetón. No hi podia donar passada d’un indret del que no tenia noticia. Rondina que rondinaràs, a la fi arriba el dia de fer un intent.
Desprès de replegar Sant Antoni Gloriós i Sant Jaume Poderós, fem camí fins a l’entrada de Mortitx. La pista ens fa passar arran de les vinyes amb el Puig Caragoler de Femenia (921 m) retallat sobre un cel blau. El dia s’endevina esplèndid climatològicament. Bona temperatura, gens de vent i quatre núvols escampats. A bon ritme, seguim la pista de formigó que en continua pujada ens porta fins el Collet des Vent, desprès de superar el petit embassament del Torrent de Ses Comes, la tanca de Lavanor, als peus des Puig de Ses Moles (730 m) que ens guarda el costat esquerra. Per la dreta ens acompanyen les visions majestuoses de les zones de Mortitx, Es Torrent Fondo, Es Rafal d’Ariant, ... Des de el Coll, la pista davalla amb fort pendent per arribar a Ses Basses de Mortitx, passant al costat des Puig de Ses Parades (547 m). Anem a cercar la extraordinària bassa situada en l’extrem sudoest, construïda al costat de una olivera borda i amb una volta feta amb llenyam d’olivera i pedres... una joia de l’arquitectura popular d'autor oblidat. Bon lloc per berenar i planificar la jornada. Toni Sinevé te alguns dubtes, però admet que paga la pena fer un intent.

En dirigim ara cap a l’altre extrem del camp, a on es situa una barrera metàl·lica, anant arran des filferro per evitar la terra banyada i enganxosa. Superada la tanca, en dirigim entre càrritx, acumulacions de pedres i alguns arbres productes de un repoblament, per restes de camí cap a un collet passat el qual s’acaba el caminoi i arribem a un lloc a on podem destriar un precipici a veïnat d’una depressió coberta de vegetació. Ens acostem amb precaució per tal de que, els que no tenen por, tinguin una primera visió des Cingle des Pi. Mirades de cua d’ull, cares remogudes, inspiracions profundes i un pensament comú... Allà hem d'anar ¡¡??

A partir d’aquí sortim cap a la dreta i seguim un enfiloi de fites curosament disposades per els que ens han precedit ( -Gràcies, companys -), que en 15 minuts ens porten a l’inici del Comellar.
Algunes imatges mes a http://s137.photobucket.com/albums/q235/fjsn/20080119CingledesPi/
Hora Inici = 09:30 Hora Final= 18:10
Referències
Mascaro-Pasarius, làmina 1
Mapa IGN Son Marc 644-III
Mapa Alpina Tramuntana N
20 Itineraris Alternatius (I), Lluis Vallcaneres, Itinerari 19 Ses Basses de Mortitx
La Ribera Secreta, Mallorca Vora Mar II, Joan i Vicenç Sastre

No hay comentarios: