domingo, 20 de abril de 2008

Figues seques confitades


Les protagonistes de la jornada. Per berenar (en el coll des pins), per dinar (a la punta des capellans), i amb la cervezota a la Calobra. Tothom va disfrutar amb les figues, igual que varen disfrutar el dia que ànarem a Planici el mes de febrer, a que sí unamas? Ja que més d´un m´havia demanat la recepta, sobretot na Lee, aquí van tres que són molt iguals. 1- Higos secos confitados.

Ingredientes. Higos secos, hinojo (semillas y tronco), frígola, y un poco de anís seco.

Se colocan los higos secos dentro de un bote o recipiente y sobre ellos se van esparciendo las hierbas referidas. Al tener el bote lleno se cubre de anís.

Estos higos también se preparaban sin anís colocándose prensados y ordenados en cajas de madera.

2- Figues confitades (Son Carrió).

Aquest plat se solía preparar el mateix dia de la collita de figues. Solíen ser bordissot blanques, paretjales o coll de dama. Els llevàrem un bocinet gros de capoll, i les posàrem dins una greixonera, amb el capoll a la part de dalt, compostes una vora l´altra. Per damunt, hi sucàrem mitja llimona, afegint-hi un roiet d´aigua. Llavors les empolvoram bé amb sucre i de seguida les introduïm dins el forn fins que es confitin.

3- Aquesta és de paraula de la tia de na Fàtima:

Es posen les figues damunt un canyís, el matí en el sol fins l´horabaixa, i dins la casa a la nit. Així uns 10 o 15 dies, fins que estiguin seques. Es posen empotades en pisos amb fonoll, un polsin de sucre i un licor ( molt poc)(herbes, ron,..). Es deixen reposar, i quant més temps, més confitades són.

Lo seu es agafar les figues de l´arbre just abans que caiguin, així ja estàn un poc seques.

Bon profit.

Degustant les figues rera la vigilància del Morro de sa Vaca.

1 comentario:

UnaMas dijo...

Moltes thank yous, Bergant!
Espero q mi higuera de muuuchos higos para asi aprovecharlos de esta manera tan deliciosa!