domingo, 11 de diciembre de 2011

El Caleidoscopi de la Seu

DIUMENGE 18 DE DESEMBRE DE 2011

8:00 h- Observació de l´efecte des del Baluard de Sant Pere (entrada per Es Baluard Museu d´Art Modern i Contemporani de Palma)
8:30 h- Descoberta d´una placa al pati del Museu
9:00 h- Conferència a l´aljub del Museu Es Baluard
Benvolguts amics i amigues de l'SBM-XEIX,

Com cada any per aquestes dates, a l´entorn del Solstici d´hivern, la Seu de Mallorca ens regala l´espectacle d´un gegantí calidoscopi de color. Vist des del Baluard de Sant Pere, amb el permís dels niguls, aquesta és una de les sortides de sol més belles que podem contemplar.
Aquest efecte, descobert, estudiat i difós per la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX congrega cada any més i més seguidors i, amb la intenció de divulgar el coneixement matemàtic, enguany hem preparat un matí amb la participació d´un ponent excepcional, el professor Anton Aubanell, que ens parlarà sobre "L´apassionant història del nostre calendari".
Podeu trobar més informació al nostre web. L'entrada és lliure i l'aforament de l'aljub és limitat. Així mateix, si el temps no permetés veure l´efecte en directe, s´explicarà amb imatges i vídeos a l´Aljub d'Es Baluard, Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma.
Aquesta activitat compta amb el suport del Capítol Catedralici i a Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma i l'Ajuntament de Palma.
Gaudiu del Nadal mallorquí i feis cultura matemàtica!
Atentament,
L'organització de l'activitat
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIXhttp://www.xeix.org


No hay comentarios: