miércoles, 14 de marzo de 2012

Cara nord del puig de Ca. Via de la rosseguera

Nord del puig de Ca



Rosseguera



Colocant una fita al final de la via



Tot va començar quan vaig trobar uns croquis i situació de les vies d´escalada realitzats per un campament de setmana santa del 1981!!!! del GEM a Fartàritx des Racó. Està clar que no som cap escalador, però dins el croquis vaig observar una via catalogada com a P.D. inferior, on a l´inici de la via hi ha un II o III grau, com a punt més complicat. Aquesta via es l´anomenada via de sa rosseguera.
D´aquesta troballa li vaig comunicar al meu amic Miquel Àngel (de toponimia de Mallorca), i justament me diu que ell hi era en aquest campament, però que no escalava. Recordava com uns pujaven per una altra via, la del Blanquer, hi ho feien com si no res.
Li vaig indicar a en Ramiro que teníem deures pendents, això era a la tardor pasada. Un dia de novembre passat anarem a intentar la via, però es va frustrar perquè toparem amb caçadors.
Però avui ha estat el dia de la glòria, a pesar de que tots dos esteim refredats i no sabíem amb quines forces pujaríem. Jo al matí estava KO.
La part més complicada en Ramiro l´ha catalogada amb un II. Ell sempre a tirat de primer perquè jo anava justet (sense haver menjat quasi i sense dormir). Però una vegada feta la primera part, la resta ha estat molt fàcil. Tant hem disfrutat que pràcticament nos han fuit els mals.
Un altre èxit .......!

8 comentarios:

Correcamins dijo...

Apúnta-la, per anar amb el Grup.

pmmp dijo...

Enhorabona un cop mes parella!

Salut!

arni dijo...

muy interesanta, me habéis abierto el apetito, me la apunto.

pmmp dijo...

Per cert sense haver provat sa via i estant catalogada de PD Inf. Segur que no passsa de II grau o sigui que en Ramiro l'ha graduada be.
Per fer una idea aprox .
PD --> II Grimpada
PD+ --> II+
AD --> III
AD+ --> III+
D --> IV

arni dijo...

Bergant, al tanto amb se bota de l´esquerra, es vou un bon crui a sa derrera imatge.

Bergant dijo...

Els raconers pujaran facilment Xisco.
Gracies pels comentaris Pedro.
I bona observació Arni. Ja fa unes setmanes que me dic que he de canviar les botes.

Anónimo dijo...

Bona feina i recorregut interessant.

Qualque cosa a tenir en compte per repetir aquesta pujada. Necessites qualque tipus de material per fer la grimpada, és molt exposada? Gracies i seguiu amb les sortides que feu.

guapeton dijo...

No se necesita nada.
La primera parte , la mas vertical, es un terreno mixto ( roca y carritx) . El carritx ayuda .