domingo, 8 de abril de 2012
Volta i cim al Puig de Bàlitx (Sóller)
Jornada de disgregació de raconers (pla A, B, C, D = Parelles, trios y poker de ases (los que fueron a equipar una pared abismal en el torrent fondo de Mortitx).
Una parella varem anar a fer la “Volta al Puig de Bàlitx”, amb una variant inventada per pujar al cim = passat el “pas de s’heura”, uns 10 minuts més, abandonàrem el sender i tiràrem cap a la dreta, en diagonal per la part superior d’un comellar central, pujant i grimpant damunt roca i crestes, per terrenys mai transitats (terreny raconer 100%). En alguns moments pareixia haver restes de camí, de fet passàrem un “pas” (roques col•locades) un poc aeri. Després de fer cim, baixàrem per la “font des salt” i en direcció a la finca de Sa Coma per una canaleta (cada vegada més esbucada), baix el salt que fa la dita font, es troba el més gran degotís que conec a la Serra (deu ser –espectacular—després de pluges). Jornada curta, però intensa.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
4 comentarios:
Ja sabem perquè no vares voler venir per Mortitx.
Es Pas de na Beleta només és un "aperitiu" de lo que hi ha per allà adalt.
És la línea vermella que jo no vull traspassar. Però, enhorabona.
Quan hi vaig anar (només vaig fer es pas de “na beleta”), me vaig aplicar literalment el nom del pas que hi ha davant (“aniràs-i-no-tornaràs”).
Però, si ho arribeu a equipar (per exemple, amb cable), es podria crear una de les excursions més espectacular de tota la Serra.
Per cert Xisco, allà abaix varem trobar s'ortiga endèmica que hi ha també a sa Cova de ses Freixures, a part de Peonies.
Urtica bianorii, un preciós endemisme de la Serra de Tramuntana.
Publicar un comentario