domingo, 3 de febrero de 2013

Pas des Pescadors.

Jornada per oblidar. Les previsions meteorològiques no eren gens esperançadores però com que som uns caperruts continuarem amb el pla establert i partirem cap a Cala Sant Vicenç, amb un cel ben amenaçador i fortes ràfegues de vent.

Partint de Cala Sant Vicenç.


Principi del recorregut.

A mesura que pujavem en direcció al Pas des Pescadors el temps anava empitjorant i ja s'observaven importants cortines de precipitació dins la mar i les ràfegues de vent ens obligaven a avançar gairebé a quatre potes en alguns trams.

Iniciant la pujada.


Cap el Pas des Pescadors.


Cap el Pas des Pescadors.


Arribada adalt del Pas des Pescadors, amb les fantàstiques vistes cap a Ternelles i el Castell del Rei i Punta Galera i Punta Topina.  Començava a regnar la incertesa però ens amollam per avall quan començaven a caure les primeres gotes.

Dalt del Pas des Pescadors.


Pas des Pescadors.


Pas des Pescadors.

Abaix del pas la pluja es comença a fer més espessa i fins i tot comença a caure calabruix. El senyor de Sa Torre no s'arronsa i al crit de "venga raconers" s'amolla coster de càrritx per avall i cadascú al seu ritme l'anam seguint.

Ja s'acosta el "marron"


Continuam cap a Cala Castell.

La cosa comença pintar malament de bon de veres, la pluja es fa cada cop més espessa, mirant cap a la mar un paisatge esfereïdor amb les impresionants onades que rompen amb força contra al desprotegida punta galera. Alguns membres del grup ja han fet marxa enrera mentre la resta seguim davallant en direcció a Cala Castell on esperam trobar l'aixopluc del porxo.

Per les torrenteres ja davalla aigua, començam a notar que l'aigua traspassa les botes i alguns ja van completament xops. En arribar a Cala Castell ens trobam en el pitjor moment del temps i a damunt veim que han desmontat el porxo de la caseta.

Punta Galera.


Vegent que el panorama no pinta gens bé decidim tornar enrera remuntant la pista de Ternelles. Un quart d'hora més tard i sembla que el temporal comença a remetre, com sempre sol passar, però ara ja no val la pena tornar enrera, estàm xops i amb fred al cos així que tornarm a enfilar el coster de càrritx cap el Pas des Pescadors.


Retirada.

Grimpada amb compte pel pas ja que amb la roca banyada està una mica delicat. Ja ha deixat de ploure i fins i tot sembla que el vent encalma, sembla fet a posta. Davallada ràpida novament cap a CAla Sant Vicenç i en arribar als cotxes fins i tot comença a sortir el sol. No va ser el dia dels Raconers....

Pujant un altre pic el pas. 

Davallada a Cala Sant Vicenç.

5 comentarios:

Bergant dijo...

I el dinar a Pollensa no es que fos gran cosa, però no nos podíem queixar, estàvem calentets.
Ja vendrà el bon temps.

arni dijo...

a muntanya té aquestes coses, nosaltres vam haver d'ajornar la integral del Cavall Bernat. que i ferem.

salut

pmmp dijo...

Està clar que on haguessim anat ens hauriem banyat igualment. Uns companys que estaren per sa zona des Galileu (es possible Plan B) varen banyar-se tot lo dia.

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Anónimo dijo...

Lastima de no tener un poco de
paciencia,el día se compuso después.
Volveremos esto no queda así