viernes, 17 de mayo de 2013

Pas de sa Selleta

Una d´aquelles curolles que feia temps que tenía anotat com a deures per explorar.
La Selleta i el pas de la Selleta. (Terme municipal d´Andratx)
Ja fa anys (1-06-2002), vaig fer part de la zona, en el lloc anomenat costa de les argelagues, i com bé diu el nom, era per no tornar!
Però sempre quedava l´espineta, i el pas de la selleta que serà?
Amb el meu company de fatigues (Guapeton) ànarem a veure que tal. Indicar que hi ha restes de camí que et duen a la Punta de sa Llova , el qual recentment ha estat netejat. Una feinada pel qui ho ha fet, però perquè? Només trobàvem una explicació: pescadors. Just arribant a la punta, el terreny es desfà i  es "difícil" atracar-se a la mar, però es clar trobàrem el punt bo per assolir-la. En això, que a la part més complicada però més directa trobàrem un ferro clavat a la roca. A la punta hi havía les restes que deixen els pescadors. Es més, com es una punta ben definida crec que ha de ser una bona pesquera d´oblades. Després arran de mar, i perquè estava plana poquèrem seguir per la costa una mica més cap al sur, amb un pas acrobàtic., fins que no quedà més remei que pujar per una zona de roques esbaldregades, per anar cap a la zona del pas de sa Selleta. Indicar que no esteim ben segurs si fèrem el pas en si. Per varis llocs veiem selles, per poder identificar el pas. En aquell moment també trobàrem restes de camí.
 Ferro clavat a la roca per accedir a la punta

 La zona del pas de sa Selleta des de la punta de sa Llova

 En primer terme la punta de sa Llova, la cala de ses Ortigues i al darrera la punta de na Foradada

 Restes de camí a sa Selleta

 Un pi tallat, on a devora hi ha restes d´un marget. Pas?

 Una fita a la part alta de sa Selleta

Una bassa en el torrent de sa Llova

Mirau això:
http://www.toponimiamallorca.net/index.php?option=com_content&view=article&id=98:sella&catid=36:s&Itemid=121

Una vegada superat el "pas" assolirem la zona descrita en els mapes com La Selleta, per la zona que dona en els penyassegats. Un lloc ben interesant. Posteriorment circulàrem per un llom del circ dels penyals de s´Evàngèlica, creuant una fita curiosa, i fent una baixada directa però bruta cap al cotxo.

No hay comentarios: