domingo, 11 de mayo de 2014

Ses Antenes

Jornada d'exploració raconera per Formentor. Des de l'aparcament de Cala Figuera partirem cap el Coll de l'Home on ens dividirem ens dos grups d'exploració. Un grup partí cap a la zona de les Fonts Salades i el Cingle de ses Bufaranyes a la recerca d'alguns topònims sobre el mapa i l'altre grup començà a crestejar cap el Puig de ses Aritges amb l'objectiu d'anar fins Ses Antenes.


Pujada cap el Coll de l'Home.


Pujant cap el Coll de l'Home.


Començant a crestejar.


Trepador gaudint de les vistes.


Després del berenar a l'ombra d'una balma rodejats d'endemismes iniciarem el recorregut per la Serra de ses Antenes. Vistes impresionants i recorregut espectacular, amb passos molt aeris i trams de roca no gaire fiable.
Crestejant amb vistes espectaculars.


Bergant a un dels trams més espectaculars.


La Punta de ses Antenes als nostres peus.

Després d'un tram espectacular de cresta arribarem a un punt on haguérem de treure l'instint per davallar cercant la millor opció i poder arribar fins les puntes de  la serra que li donen el nom.

Bergant estudiant la davallada.


Ses Antenes.

Finalment trobarem la davallada bona i Pmmp començà a enfilar-se a la primera i esmolada punta, seguit de la resta del grup. Al minúscul cim, la fita posada pel grup d'Esporles ja fa bastant de temps. Ambient increíble.

Davallada cap a la següent punta i visita a un petit forat, magnifica finestra cap a la timba del vessant nord i grimpada cap a la següent punta, no menys espectacular i aèria.

Coyote i JMitch arribant adalt de la primera punta.


El Forat.


El grup adalt de la segona punta.

Ara l'objectiu era davallar fins a la mar. Des d'adalt semblava factible però després de la incòmoda baixada trobàrem que el salt final sobre terreny molt descompost semblava fer inviable la baixada, però Pmmp va trobar el pas per l´únic lloc on la roca era fiable i poguerem pegar el primer capfico de la temporada (esquivant els grumers)

La caleta.


Pas de baixada a la mar.

Després de dinar quedava la llarga i feixuga pujada per la Coma de ses Aritges on comprovàrem que la calor comença a pitjar ja de bon de veres. Davallada novament cap el Coll de l'Home i cap el punt d'inici.

Començant la pujada.


Un bon lloc per descansar.


Arribant adalt de la Coma de ses Aritges.

Un 10 d'excursió!

3 comentarios:

Correcamins dijo...

Bravíssima e inoblidable excursió Gràcies als guies.

Bergant dijo...

Ja feia anys que estava en el punt de mira dels raconers. Gràcies, com moltes vegades, als excursionistes dits d´Esporles, els quals ens duen anys de ventaja i que ens han donat idees amb les publicacions a internet.
Una senyora excursió, sí senyor! No molt llarga, però molt aèrea i perillosa en segons quins redols. No apta per a gent amb vertigen.

pmmp dijo...

I encara se pot millorar més es recorregut. Es d'Esporles un pic seguiren per sa cresta fins sa darrera punta a sa vertical de la mar.

També es pot combinar cercant sa davallada cap a sa zona de sa punta des Bufadori després sortir per ses Fonts Salades.