lunes, 19 de mayo de 2014

Torrent des Gorg de Sa Figuera.

Aquesta setmana el grup de ses cordes va anar fins es Nus de sa Corbata per davallar es Torrent des Gorg de sa Figuera. Primer de tot havíem de trobar l´inici del torrent, que no és més que un comellar com altres que hi ha per la zona. L'únic que havia fet el torrent era Pmmp i ja feia 10 anys.

Estudiant per on havíem de baixar.

Berenar amb magnífiques vistes.

Localitzat el primer rapel, que ens l'haviem botat iniciàrem el descens. Un primer i curt rapel de 10 metres seguit d'un nou tram ple de càrritx fins un altre de desgrimpable amb dificultat previ a la primera vertical important de 40 metres.

Aquí tenguerem l'ensurt del dia quan una pedra que es va desprendre va copejar la cama de Trepador que estava assegurant el Senyor de Sa Torre. Probablement més d'un hauria cridat ja al 112 però per tombar a Trepador fa falta una bomba.

Un nou estil: rapel amb pipa.


El primer rapel


Rapel de 40 metres.

Rapel de 40 metres.

Tot seguit una altre rápel d'una quinzena de metres amb un petit gorguet abaix que ens deia que estavem fent un torrent (perquè d'asspecte torrenter en té ben poc aquest).

Venia ara un nou tram molt brut fins arribar a un altre petit bot d'uns 10 metres previ a una rampa desgrimpable ja que estava ben eixut, ja aprop de la gran vertical que ens havia d'amollar al Torrent de Pareis.

Tot d'una venia un altre bot d'una quinzena de metres.

El rapel de 17 vist des d'abaix.

Tram de caos i molta vegetació.


Rapel de 10 metres.


Rapel de 10 metres.


Rampa desgrimpable.

Aquesta s'iniciava amb una primera tirada de 15 metres fins un cingle de càrritx. Allà un passamans duia cap a l'ancoratge situat sobre el buid de més de 50 metres cap el Torrent de PAreis, on sentiem les veus dels nombrosos grups que el davallaven.

Pmmp s'amollà per avall el primer i després Coyote assegurà l'entrada al rapel a la resta del grup. Tots disfrutaren d'aquest darrer rapel.

Arribavem a la gran vertical final.


Un primer rapel de 17 metres.


Pmmp preparant el rapel final.


Guaapo això!

Salt final de 50 metres.


Dinar a l'ombra i començarem a remuntar el Torrent de Pareis cercant un poc més de ronya de l'habitual ja que per on van les fites és molt fàcil :-P

Remuntant Pareis.

Remuntant Pareis.


Cercant passos diferents.


Començarem la dura pujada cap el Pas de s'Argolla. Al pas han posat una corda fitxa i l'han reforçat amb una altra argolla.

Pujant cap el Pas de s'Argolla.


Pas de s'Argolla.


Pas de s'Argolla.


Acabant el Pas de s'Argolla.

Superat el pas encara ens quedava un bon fum per terreny dur i molt brut, però això si ben fitat. Coyote i Pmmp que encara tenien ganes de ronya varen fer una "variant elegant" de sortida del pas. Al final Trepador es va resentir del cop de la pedra però va aguantar fins el final i carregant una corda de 60 metres.

Variant de sortida amb ronya.


Aquesta ho va passar pillo.

Llarga tornada al nus de Sa Corbata.

1 comentario:

arni dijo...

El tram de la surtida del pas fins al Nus de sa Corbata és llarg i dur, sobretot si la calor i l´humitat estrènyen, ho sabrè jo. Espero que Trepador es recuperi aviat i bé.
Arnau