domingo, 4 de mayo de 2014

Torrent de Mortitx

Una altra vegada per Mortitx :-P

Aquest pic Trepador i Pmmp es carregaren uns quants "sacs de patates" per fer el Torrent Fondo de Mortitx i que el poguessin disfrutar. Tots ets integrants del grup superaren el repte amb nota i disfrutaren del torrent, alguns en es seu "bateig" i d'altres amb es "retorn" al cap de molt de temps.

Es torrent estava ja eixut però amb es gorgs habituals plens d'aigua encara ben fresca i perfecte per disfrutar-lo de manera tranquila i amb una temperatura agradable. En arribar a la mar començava el segon repte i més complicat, la sortida pel Pas d'Iràs i no Tornaràs.


Passant el Gorg des Bec d'Oca.Aproximant cap es Torrent Fondo.


Primer rapel del Torrent.


"Guaaapo això!"


Una agradable nedada.


Debutant a Mortitx.


Descobrint Mortitx.El pas des Forat.Un tobogan refrescant.Arribava el Salt Gran.


Ferreret al seu hàbitat.


Arribada a la mar.

Només començar la pujada pel Pas d'Iràs i no Tornaràs ja varem veure que tardariem bastant i que Pmmp i Trepador hauríen d'anar ajudant a progressar a la resta del grup els diferents passos. Superat el primer tram complicat i damunt la mar ens trobàrem amb el problema afegit de que una part del cable de seguretat està espenyat i Pmmp va haver de muntar una corda per assegurar aquest tram.

A punt per començar el Pas d'Iràs i no Tornaràs.

Començant el pas.

En aquest tram el cable està espenyat.

Espectacular tram del pas.

Prosseguirem la pujada per terreny més fàcil i entre bromes de "i si sortim per es Pas Original?" fins arribar a la xemeneia on hi ha el pas més complicat i on a més hi ha algunes roques que no son fiables. Aquí novament alguns hagueren de tirar de jumar.

La xemeneia més complicada.


La calor començava a pitjar i més amb la suada de l'esforç i els neoprens. Ja només quedava el tram final de ferrata i després l'esquetjar incòmode de baixada fins l'inici del torrent on alguns tornaren a pegar un capfico dins el primer gorg per refescar-se.

Darrer pas complicat.

Final del pas.


Final del pas.

Quedava només el camí de retonr on al cap de tots ja només hi havia la cervesa (i la orxata) que ens esperava a Pollença.

No hay comentarios: