martes, 24 de febrero de 2015

Pas de sa Madona ¿?


Feia mesos que tenía que anar a explorar pel puig Nespler. D´ençà que el meu amic Fter em va deixar el llibre de sa Comuna de Caimari, vaig observar que pel vessant del comellar dets Albellons hi havía, segons el llibre, un passet anomenat "pas de sa Madona". Es més, amb la jugueta del gps, ja tenía traçat la ruta que volía fer, una ruta en principi curta, que me permetía fer el suposat pas. Simplement el pas es troba en els punts febles de la muntanya, i que són mal de veure d´enfora degut al bosc.
He de dir, que l´altre dia em vaig topar, amb l´amic Fernando Chamorro, i per casualitat me va dir que hi tenía que anar. A hores d´ara no sé si ell va arribar a anar.
  Jo vaig aprofitar un horabaixa per fer el suposat passet. No es gran cosa, però està clar que servía per anar a una sitja i la seva barraca perduda enmig d´un  comellaret deixat de la mà de Deu.
 No puc afirmar amb garanties que per allà on vaig pasar sigui l´anomenat pas de sa Madona. Simplement té molts de números de que així ho sigui, tant per la ubicació que ens ofereix el mapa del llibre i del punt feble de pas de sa muntanya.

Cova d´en Mateu Ferrer
Sitja dalt del pas
Restes de camí, entre el pas i la sitja. Molt deteriorat

Pas de sa Madona?

Sitja a la part baixa del pas

Rota de Son Canta

Puig Nespler


5 comentarios:

sebastiabarcelo dijo...

Se sembla molt a una baixada que vàrem fer Xisco S. i jo i que pegarem a la font de Son Canta fa unparell de meso . Sobre una roca veiérem una creu de delimitació de muntanya pública (la Comuna)

arni dijo...

no tures i aixo es bo, no turis.

Bergant dijo...

Si Sebastià es pel mateix barri. Lo que un altre costat del Nespler. Es més, aqueixa ruta que vareu fer i publicar, en Ramiro, en Fernando i jo també hi transitàrem, i ja vàrem parlar de la fita MP:
http://raconstramuntana.blogspot.com.es/2010/02/puig-nespler.html

Bergant dijo...

Arnau, gràcies per les paraules.
Va ser una ruta molt curta, que després es pot allargar lo que un vulgui.
I si la salut ho permet, ara vendrà la primavera i el bon temps....
I estic content de que als amics els hi agradin les "meves aportacions", a pesar que sé, que en hi ha d´altres que se n¨aprofiten" i mai tenen el detall de nombrar-te.

pep torrens dijo...

Amic Bergant
Gracies a la teva col-laboració, amb en Fernando Chamorro, hem pogut fer aquest pas, que fa temps cercava.
Encara em resta per cercar i fer els Mal Passos, a l'altra costat de la carretera.
Salut i bones cames per fer excursions