lunes, 8 de octubre de 2007

Puig Can Massot, Cova dels Romans i puig del Corb






Un altre éxit! Llàstima que, a pesar de la meva proposta, se´n presentasin pocs: uns per fer un torrent, altre per fer excursió més curta (d´acord que cadasqú té les seves coses i horaris per arribar a casa), altres perquè no podien, però segur que alguns que no podíen venir es morien de ganes...
La qüestió és que ens trobavem en alerta, i jo ja em vaig presentar a la convocatòria predispost a fer canvis en el pla inicial (punta beca). El cel estava negre per tota la serra i podia caure el diluvi, per això no era qüestió d´anar tan enfora (també es discutible lo de fer un torrent!).
Bé. En Toni, n´Ana i jo vàrem anar fins a Mortitx.
La primera fita era, com que no hi havia risc de pluja en unes hores, el puig de Can Massot. Vàrem iniciar la marxa, pàsarem pel coll de s´Era, i a les 10'30 erem al cim del puig de Can Massot (634m.), lloc on berenarem. Jo era la 2ª vegada que hi anava (la 1ª amb el GEM ja fa 5 anys). En Toni i n´Ana era la primera vegada que anaven per tota la ruta que ferem. He de dir que tot el temps vigilavem el cel. Si per un casual es posava "xungo", hi havia la posibilitat de tornar per la pista d´Ariant.
Des del cim, vàrem baixar cap a Ariant. El cel es mantenia feo per les nostres esquenes, però era prest per fer la tornada, i els meus companys es varen animar amb la meva següent proposta: trobar la Cova dels Romans!
Devers les 12'15 ens trobam a la valla que bordeja els camps d´Ariant, i
devers la 1 començam a cercar la cova. Per això tenia les coordenades que marca el sr. Encinas al llibre de les coves , i ho tenia marcat més ho manco a un mapa. D´aquesta manera ja he trobat altres coves o avencs per aquestes contrades com sabeu. A les 13’15 trobam primer l´avenc anomenat El Pouarro, i ben a prop la Cova dels Romans (415m). Quina alegria! Feia temps que li tenia ganes i mai era el moment de cercar-la. La cova té una primera entrada, on està plena d´excrements de cabra, i al fons com veureu a la foto té una obertura que es pot accedir. Tenc el croquis copiat del llibre, i pareix bastant gran, però no vàrem entrar. Ha de tenir una conexió amb el Pouarro . La cova es troba en el vessant de ponent del puig del Corb, en el lloc que de tot d´una vàrem suposar abans d´iniciar la recerca.
I per completar la jornada, ja que el cel perdonava, vàrem fer cim a les 13’45 en el puig del Corb (458). Una vista fantàstica del pla d´Ariant, cova de les bruixes, musclo des Llorers, Milicians, puig Gros Ternelles...Un altre cim que sempre deixam de costat per fer altres coses. Mencionar que alguns mapes aquest cim li diuen puig dels Moros. Aqui vàrem dinar.
A les 14’40 travessam el torrent del Miracle, transitant per dins els camps d´Ariant per fer més via. A les 15’20 entram a la pista que va de la torre d´Ariant cap a la Malé, pista que ja vaig informar uns mesos enrere que havia destruït el vell camí de ferradura. A les 15’40 feim una breu aturada al pou de la Malé. I a les 17’17 arribam al cotxe després de pasar una bona calorada per la zona del pas des garrover, ja que el sol es va decidir a sortir.
Una altra sortida per no oblidar.8 hores.
La 1ª foto està feta en el cim del puig de Can Massot.
La 2ª en el Pouarro.
La 3ª a la cova dels Romans.
La 4ª a l´interior de la cova, des del forat que veis a la 3ª.
La 5ª des del cim del puig del Corb, amb la cova de les bruixes i el musclo de llorers al fons.Les fotos estan cedides per en Toni.

4 comentarios:

jmallorqui dijo...

Espero q haya repeticion....no conozco ninguno de los lugares q mencionas.En cuanto a lo de la "peligrosidad" de meterse en un torrente el pasado sabado,segun el parte meteo,no estaban previstas grandes precipitaciones,adema aunque estaba algo cubierto el viento venia del oeste y hacia el mar estaba despejado
Salut i força

Fernando A dijo...

Bonita excursión. Pena que yo tampoco pude ir. (ahora debo repartir mis fines de semana entre la montaña y la arqueología, documentándome para mi próxima novela. Aun asi seguiré acercándome al Ocimax de vez en cuando) Salut a tots.

Correcamins dijo...

Lo mismo digo, bonita excursión.
Propongo volver a la zona, pero llegando a la punta Beca, si realmente se puede. También tenemos pendiente repetir el “pas den Martorell” (inolvidable excursión) que pudiera quizás dejarse para privamera para poder ver los ejemplares florecidos de “peònias”. También tenemos la “nueva ruta que en Pep está investigando a los pies del Cingle Verd” y la otra que “otros” queremos hacer en el triángulo “Pou de la Malé – Pas de Sa Roca Llisa – Caleta d’Ariant”.

Bergant dijo...

A la Punta Beca, por supuesto que se puede! Yo voy (si la meteo lo permite) con el GEM el 20 (vivac)y 21. Si alguien se anima... he puesto las indicaciones en la circular del GEM.
La ruta comentada con Pep, yo también la quiero hacer, si es verdad que hay paso cerca del mar. Ya nos contará si va con alguien que le tenga que llevar.
El pas d´en Martorell, también me va bien, pero tendria que ser un dia, pienso, en que pudiera venir Chamorro, ya que hace tiempo me solicito a ver cuando lo llevaba.
Siempre hay deberes.
Por cierto, todos los sábados de este mes, ya los tengo ocupados. Ya nos veremos.