martes, 18 de marzo de 2008

TECHO SA FOSCA - VÍDEO SEGUNDA PARTE

3 comentarios:

Anónimo dijo...

He pogut llegir anteriorment que el pas que utilitzareu de pujada és el pas des caçadors, jo també el coneixia amb aquest nom, segons m'explicaren antigament els caçadors baixaven a cercar les peces que havien matat i que se lis caien allà abaix (es devia passar molta de fam, per haver de fer això). Aquest pas l'he fet de baixada fins al sostre de sa fosca per seguir baixant pels anclatges que ja hi ha instalats fins al llit del torrent. Aquesta original entrada a sa fosca hem digueren que es deia es pas de "sa Bombilla", perquè aquests forats són els que donen un poc de llum a n'es darrer tram obscur de sa fosca. M'agradaria deixar una petita opinió molt personal i sense cap ganes d'entrar en polèmiques, però crec que hem d'anar una mica alerta, ja que darrerament hem sembla que hi ha una mica de febre evangelitzadora per Mallorca, i s'esta començant a batiar,baix el meu punt de vista, indiscriminadament. Voltros mateixos feis menció des pas "del mandril", jo vos he comentat lo des pas de "sa bombilla", etc, etc , etc...Com he dit abans pens que abans de seguir batiant, hauriem de reflexionar-ho una mica, perque amb la mateixa regla tothom quan passa per un lloc li posa un nom i si no anam una mica alerta, d'aqui a uns anys hi haurà un desgavell de noms que ja no sabrem on m'hos trobam.

Anónimo dijo...

D'acord. Ahir vaig apuntar que el nom del lloc de pujada era conegut com a pas de caçadors, i també he baixat a sa Fosca per "Sa Bombilla", però justament pel que dius, no crec que el nom de Sa Bombilla sigui massa antic o tengui molta història (i tots l'utilitzam). perquè no el "Pas del Mandril"? Es una manera de identifica un punt concret d'un recorregut prou dificultós.
Quanta gent coneixes a Mallorca que vulgui i pugui fer aquest pas? Trob que és un nom divertit i que per la repercusió que tindrà no li fa mal a ningú. Ho dic, perque fa temps que segueix aquesta pagina i les sortides que fan, i no crec que hi hagi cap interés de protagonisme per part de cap raconer.
Però abans d'acabar, vull dir que estic totalment amb tu quan el pas en qüestió és un pas més comú, com per exemple està passant amb una sèrie de gent que es dedica a "reeuipar" i posar nom a tots els passos de pujada que hi ha des de Deià al Teix.

quique

guapeton dijo...

Lo del pas del mandril era un comentario jocoso,,,es una pequeña trepada que nos costo un poco y entre tonteria y tonteria salio por casualidad el tema de los primates... pero ni mucho menos queremos darle ese nombre!. NI ese nombre ni ningún otro ...