jueves, 4 de diciembre de 2008

IRATI III










Dia 9, tercer de caminata.

L´objectiu era pujar al pico Ori. Es tracta del primer puig dels Pirineus que arriba a la cota 2000 començant des de l Atlàntic (2.021 mts.). Però com he dit anteriorment, degut a les pluges anteriors a la nostra arribada, aquí es va convertir en neu. Segons la gent de la contrada, era anormal aquestes nevades, tal com veis a les fotos.

Amb el cotxo arribàrem al Km 7, més envant ja no es podia circular per la nevada a la mateixa carretera. Ens faltaven 3 km per arribar al port i a la frontera amb França ("puerto de Larrau").

Com que pujar a l´Ori era imposible amb el pla que ànavem, amb l´infant. pujàrem un putxet amb neu, el nin va practicar això de caminar per damunt les glaceres (que va disfrutar). i arribàrem a la frontera (cota 1500 mts), però feia un fred que pelava i tornàrem enrera.

Vàrem dinar a un lloc que es base d´esqui nòrdic, i després fèrem la ruta SL- NA 64A, anomenat Cerrillar.

Desnivell de Cerrillar 160 mts. i 4'8 km.

Inici a les 11'15 i final a les 16'50.

El pico Ori queda pendent per una altra ocasió.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Gracias por compartir esas bonitas imágenes y sobre todo enhorabuena por ese campeón que tenéis.

Por cierto, nos "regalaron" unas figues seques confitades que te fan recular (tiren d'esquena), a lo mejor hasta es posible que quede alguna para que la pruebes....
Saludos de ses de Costitx

Bergant dijo...

Es vera, ses figues seques confitades estàn boníssimes. Si encara en queden els he guardau per una altra ocasió amb els raconers, encara que jo no hi sigui. També me vaig deixar el bastó dintre el cotxo, però no m´urgeix gens (l ús en contades ocasions).
Sí, aquest campió que tenim, només li faltava que li posasim uns crampons per pujar a l´Ori, perquè anava ben decidit.