sábado, 6 de diciembre de 2008

Pas de sa Roca Llisa i Mortitx

Feia temps que alguns raconers volíem fer una “volta completa” per la zona de Mortitx, inclús arribar al “musclo des llorers”, que poques vegades s’hi arriba, però al final ha set un poc més curta, però interessant.

Des de les cases de Mortitx, un total d’11 raconers, hem enfilat cap el pas “des garrover”, hem brenat prop del “Pou de la Malé”, i tot decidits, baix el “mando” del capità del capell blanc hem anat descendint cap el vertiginós “Pas de sa Roca Llisa”, on hem passat quan serien les 12,40 hores. En aquest punt hem vist un petit espectable sorprenent: el torrent del Miracle duia aigua i descarregava pel penya-segat, però, el fort vent feia que en alguns moments l’aigua era impulsada per amunt, formant un “cercle continuo”, provocant un espectacle sorprenent.

Superat aquest punt estratègic, passada la figuera existent al peu del pas, sense problemes (sempre i quan no estigui sa roca banyada), hem anat baixant, passant pel “pas des Pinetó” i en direcció a la “Caleta d’Ariant” i disfrutant de la sempre bella e impressionant vista de la “Cova de ses Bruixes”.
Parada per recuperar forces a la “Font de la Caleta” (14,00 hores), hem seguit passant pel balcó natural tant preciós que li diuen “sa Pesquera des gat”, i després pel pas del mateix nom (crec), un punt també molt interessant per la vista que té, hem seguit cap el llit del torrent i ja aquí decidit que acurtaríem la volta, hem començat a pujar el torrent de Mortitx, i entre estepes joanes i estepes llimonenques, hem arribat a la pista i a la carretera (16,00 hores).
Pendent ha quedat: els musclos “des Llorer” i “de ses Cordes”, o trobar un pou a prop de les cases del “rafal d’Ariant”, o passar pel “rellar des Racó”, la zona càrstica que alguns li diem “la Catedral”, o la “font blanca” prop de “Lavanor”, llocs que ens agrada recordar i per què no, somiar.

PD: Bergant, ho sentim molt, però ens hem menjat les figues confitades que te vares oblidar al maleter d’un cotxe. N’hauràs de dur més.

No hay comentarios: