sábado, 24 de enero de 2009

TORRE PICADA

Cova des Migdia
Entrada de la cueva

pas Heura


torre Picada



Puig de Balitx





torre picada. Espero que alguien ponga fotos del mar picado

Lo fundamental de hoy ocurrio antes del berenar y fue la visita de la torre Picada (a lo que amablemente fuimos invitados , y lo que agradecemos enormemente). El resto ya solo era por llenar el dia, asi que seguimos el camino ( sa petita costera ) con magníficas vistar al mar , que estaba especialmente bravo hoy, hasta llegar al pas de na cordellina y al coll de cala ferrera o de na cordellina . Una vez ahi fuimos a buscar el pas de s´heura y llegamos a la tanca des bous. Aqui hubo quien nos enseñó cosas y se colgó medallas ( pozo, bassa, fuente).
Después seguimos el camino principal hasta que al llegar al cruce de pistas , optamos por la derecha que nos acerco , despues ya convertida en senda, a la cova des Migdia y al puig de Balitx.

Bajamos del puig por la cresta en direccion al port de Soller para ir a buscar el pas d´en Barona, que no tiene especial dificultad y que acaba en un camino que nos llevará a Sa Figuera muy cerca del port de Soller.
Exitos del dia : -La visita de la torre picada, bien conservada , con una escalera de caracol magnifíca y con un cañon que recuerda viejos tiempos.
-El espectaculo del mar embravecido
- El pozo y la fuente de la tanca des bous
-El pas d´en barona , lugar poco frecuentado por los montañeros
Lo menos bueno del dia: - El tramos sucio , poco claro entre el pas d´en barona y el inicio del camino que después baja magnífico hasta sa figuera
- el mandril motorizado con escopeta.

6 comentarios:

Correcamins dijo...

Hoy un raconer comprometido con sus compañeros de trabajo ha hecho una excursión por terrenos próximos a lo que habéis hecho, pero "mejor vuelta", eso creo, pues hemos ido desde el Port de Sóller a la "Torre de Na Seca". La subida desde el Torrent de Na Mora hasta la torre, sin problemas, con vistas magníficas al mar embravecido y viento duro, pero sin mayor problemas. De regreso por los Bàlitx el viento fue en aumento y a las 15 horas, en el Mirador de ses Barques, la fuerza del viento "asustaba". Pero, sin incidentes, hemos bajado hasta Sóller, por Sa Capelleta. Vuelta de 15 km (según el GPS), elegante, que nos ha gustado a todos.

guapeton dijo...

¡ ja , ja !

Bergant dijo...

Correcamins, amb molt de respecte, discreparé amb allò que dius de "mejor vuelta".
En principi, jo preferesc una ruta que no he fet mai o una ruta que fa més estona que no l´he feta.
Anant a mirar cronologicàment, jo particularment la darrera vegada que vaig pujar al puig de Bàlitx, va ésser el 14-12-02 (ja ha plogut bastant!). Jo no se quin temps fa que has pujat al cim de Bàlitx.
En canvi, les darreres vegades que he estat a Na Seca, i que he coincidit amb tú, varen ésser el 26-04-08 on fèrem el baixador del cingles de n´Amet, i el 3-12-05, on fèrem la ruta idèntica de pujada, camí de s´illeta, pas cordellina, na mora, i pujada a la torre; aquest dia tornàrem per la font des salt.
Com te deia, m´agrada fer alguna cosa que me queda pendent. Idò vet aqui que aquest raconer MAI havia fet el pas de s´heura, per tant la conexió entre el coll de na cordellina i la tanca dels bous la tenia a la llista de deures pendents.
Alguns raconers ahir varen reconèixer que mai havien fet el pas d´en Barona, idò per ells també va ésser satisfactòria la ruta, apart del camí preciós que es troba abaix del pas, aprop de les cases de sa coma. Clar està que jo no se si tu coneixes aquest pas, aquest camí que dic, etc. Però si tu me dius que aquest pas o aquest camí l´has fet recentment diré: "aqui me callo".
Pero bueno tant és de guapo pujar a na seca com pujar al cim de Bàlitx, sa qüestió es sortir.
Pero allà on te discreparé totalment, es que nosaltres vàrem tenir l´oportunitat de visitar l´interior de la torre picada, cosa que ningú havia fet mai, i gràcies a les maneres que sempre té el senyor de sa torre de fer-se amb els pagesos.
En allò en que tú pogueres disfrutar més, al manco jo ho tenc en compte, és en el nombre de persones......

Correcamins dijo...

“MEJOR VUELTA”: Està clar que tot és relatiu en aquesta vida, excepte unes poques coses, i especialment la impressió que cadascú té d’una excursió.

Jo el “pas de s’heura” l’he fet unes 15 vegades en 4 anys. A “na Seca” hi he pujat des del torrent de “na Mora” només 3 vegades.

Ara bé, la “volta al Puig de Bàlitx”, incloent sa pujada al cim i visita a la “cova des migdia” i baixada per la finca de “sa coma”, és una de les meves rutes preferides.

Deures pendents: Entre molts d’altres, hem d’anar a explorar la zona dels “cingles de n’Amet”, per connectar el torrent de “Na Mora” amb les cases de “Sa Costera” pels cingles.

Bergant dijo...

Idò sí, lo dels cingles estàn pendents. Es més ho vaig proposar quan digueren d´anar a fer la zona del camí de s´illeta.

Unknown dijo...

La ruta de "correcamins" en gps, esta en esta direccion: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=283285.
Un saludo.

Distancia recorrida: 16,83 kilómetros