martes, 1 de marzo de 2011

Morro de Na Mora, Pont, i pesquera

En primer pla uns raconers, adalt els que no baixaren
Lloc d´accés de la mar
Un torrenter a la sortida del torrent
En Luis i en Guapetón sobre el pont de na Mora
Duc a alguns raconers al pas que vaig descobrir per arribar al Morro de Na Mora, tal com describia aqui: http://raconstramuntana.blogspot.com/2011/01/port-de-fornalutx-morro-de-na-mora-i.html
En Victoriano, na Teresa i en Fernando no se decideixen a fer el pas, però ben segur que a la propera ho faran. En Guapeton diu a l´inici del pas, "i tu pasaste por aquí? Després de fer-lo diu "està chupado". Els que baixam disfrutam de cada racó. En tornar per amunt ho deixam ben fitat per a qui vulgui venir.
A la tornada propos de fer algo nou, que tenc ullat fa temps i ho tenc als deures pendents: atravesar el torrent de Na Mora per damunt. Hi ha un pont que ens ho pot permetre, que suposam que es el lloc on li diuen sa fosqueta dins el torrent. Per fer aquesta travesia empram una corda de 20 metres per fer un descens fins el pont, millor si fa trenta metres per la propera, va venir justet. Es un descens delicat, però espectacular, ja que te coloca per sobre mateix del torrent. La grimpada fàcil per l´altra costat. Només feim aquest paset en Luis, en Guapetón i jo. Ens reunim amb els altres en el coll de na Cordellina, i anam a dinar a la pesquera que vaig fer amb en Guapetón recentment:
http://raconstramuntana.blogspot.com/2011/02/pas-de-sestalo.html

2 comentarios:

pmmp dijo...

Espectacular Bergant.
Dius que vareu fitar es pas de baixada a la mar. Que s'agafa a la dreta des principi de sa part esportiva des torrent (per on baixarem es dia que ferem es Cingles de n'Amet)
Sobre es pont que comentes no crec que sigui Sa Fosqueta ja que en aquesta sa roca encaixada esta a nivell des jaç des torrent i el que fás es endinsar-te dins un "forat".
Tal vegada sigui algun des penyalots entravessats que hi ha una mica abans. A quina altura l'agafareu es pont.
Hauré d'anar un dia a fer una investigació per sa zona, no aturau de donar-me feina ;-)
Salutacions

Bergant dijo...

Un tros coincideix amb el lloc que se fa per anar als cingles de n´Amet o torre de na Seca. Es a dir, en el lloc on comença la part esportiva del torrent, a la dreta hi ha pas que puja. Sempre ha estat fitat, llavors per zona de càrritx en dirrecció esquerra i més o manco plana, i també fitat et segueix duguent en direcció Amet-na Mora; en el lloc que aquestes fites es desvien tot dret per amunt, un punt abans en hi ha algunes altres que mantenen altura, i que les vàrem reforçar i posar de més i segueixen cap a l´esquerra, on també hi ha un bon marge de camí, aquí has de mantenir sempre l´altura i et durà al pas que te baixa al Morro de na Mora.
Supós que atravesarem el torrent just per la meitat. Uns pins grossos ens varen guiar. Lo de sa fosqueta era una simple suposició.