miércoles, 5 de marzo de 2014

Bec d'Oca

Aquesta setmana els raconers teniem reservat el Refugi de Lavanor, així que la sortida prevista va ser per la zona. Ja feia temps que Pmmp els hi havia dit que pujaria a tots els que ho volguessin fins el capcurucull del Bec d'Oca, així que aquest era el cap de setmana ideal per fer-ho.

Començàrem la jornada tots junts fent el còmode camí fins el Refugi de Lavanor on els que havíen de quedar a dormir deixaren tot el menjar i material. Aprofitant que era carnestoltes alguns com en Paw ja va aprofitar per fer l'excursió "caracteritzat".

Paw "Vaigfort" enmig del càrritx.

Des de darrera el refugi sortirem a la recerca de Sa Crivelleta, per on ja havíen passat els Raconers i on férem una nova aturada. 


Sa Crivelleta.


Sa Crivelleta.

Des de Sa Crivelleta ens amollarem comellar-torrentera per avall, guiats per Coyote que ens va dur pels millors llocs i salvarem algun que altre passet en desgrimpada per arribar als peus del Bec d'Oca.  Atravessàrem el torrent i iniciàrem la grimpada cap el Bec.


Baixant cap el Bec d'Oca.

Amb el Bec d'Oca a punt de mira.

Diego i Pmmp s'adelantaren per anar començant a prepara la pujada al Bec, mentre Coyote es quedava per ajudar i guiar als altres fins el collet on hi havia ja que assegurar-se. 

Pmmp va obrir la pujada escalant fins el Bec, mentre la resta de valents raconers que havíen decidit pujar esperaven el seu torn. Els altres companys ens observaven des del jaç del Torrent de Mortitx.


Pmmp obrint el camí cap el Bec d'Oca.

La resta del grup esperant torn.

Després d'assegurar la pujada amb un passamans i cordes fitxes els grup de raconers i raconeres elegits s'anàren enfilant fins el capcucucull del Bec. Un nou èxit dels raconers.

Diego en plena pujada.


Amb tot assegurat anàren pujant els altres.


Coyote tancant el grup.


Dalt del Bec d'Oca.


Raconers adalt del Bec d'Oca.

Per baixar, un rapel de 15 metres fins la repisa i desgrimpada novament fins el coll. Després de desmuntar tot el "tinglado" iniciàrem el descens novament cap el Torrent de Mortitx. Pmmp, Diego i Correcamins tornàren cap el cotxe mentre la resta partien novament cap a Lavanor.

Rapel de baixada.

Rapel de baixada.

2 comentarios:

arni dijo...

Bona feina, per cert al matí vam veure a Pau i no anava d'aquestes traces ¿en Mcapau?

Anónimo dijo...

Hola,
Gran jornada-excursión-escalada!!!
Fue sorprendente ver a un Escocés paseando por Mortitx ;-)
Me gustó mucho 'Sa Crivelleta', no la conocía.
El Bec d'Oca, espectacular!.
Saludos a todos,
Diego Sans.