domingo, 23 de marzo de 2014

Puig de ses Vinyes i Puig de n'Escuder

Jornada amb "fiasco" de previsió meteorològica. Confiant amb la previsió que donava la pluja a partir de l'horabaixa, el grup A (o MDC - malalts de corda) partirem de l'embassament des Gorg Blau amb la intenció de pujar al Puig de ses Vinyes tot dret per amunt.

Només sortir del cotxe ja començava al primer avis. Una suau brusca banyava tota la roca. Perfecte per fer un recorregut vertical i de "semi-escalada". Anam guanyany altura per terreny més o manco còmode i amb alguna grimpada delicada amb la roca banyada fins arribar al punt clau.

Començant la pujada al Puig de Ses Vinyes.


Comencen les grimpades amb roca banyada.


Pujant cap el tram més vertical.

La pluja pareix que ens dona una treva i ens posam els arnesos i preparam el material mentre berenam i arriba el marron. Comença a ploure de bon de veres. Mirant cap a Cuber una espessa cortina de precipitació. Abortam missió i pujam per on és més fàcil cap a la carena en direcció Cuber.

A la cresta del Puig de ses Vinyes enmig de la pluja.

Intentam seguir la cresta cap a ses Vinyes però la pluja i el vent es fan cada cop més intensos. La roca completament xopa es una pista de patinatge i en arribar al pas clau aprop del cim de ses Vinyes està massa perillós. Abortam missió i davallam cap a Turixant....

Reunió de tots els muntanyencs que erem per la zona a Can Gallet i tots flastomant de la previsió. (El pobre Miquel Salamanca d'IB3, que també hi és, ha d'aguantar les bronques amistoses de tothom - s'ha adelantat es front - no aturava de dir ).

Ja amb el dia xapat i mig perdut pareix que vol sortir el sol i mentre davallam cap a Inca a Pmmp se li ocorr "I si pujam a n'Escuder". Dit i fet aparcam aprop del Camí Vell de Lluc i arrancam cap el Puig de n'Escuder.

Feim el Pas des Caçadors amb roca humida i per tant amb molt de compte. PAreix que vol tornar a ploure però només son quatre gotes. Mig caminant mig grimpant arribam al cim de n'Escuder que mai deixa indiferent, ja que és un cim bastant interessant.

Cap el Puig de n'Escuder.

Pas des Caçadors.


Pas des Caçadors.


Dalt del Puig de n'Escuder.

Davallada amb compte cap a les cases d'Ets Horts i tancam el circuit novament cap a Caimari, "arreglant" una mica una jornada un poc desastrosa.

1 comentario:

Bergant dijo...

Quin dia més beneït que vàreu tenir, però que sàpiguereu solventar.