sábado, 30 de agosto de 2014

Travessa per la serra de Cadi-Moixeró

Sortida prepirenaica de quatre Bergants.
No hi havía res previst, però la fortuna va fer que es realitzàs aquesta aventura. A la correcuita preparant la travessa, que reconec que no coneixía gens el terreny, i sobretot la tenía que preparar adaptant-la a l´edat del "menut". Una vegada preparada era de pensar que es feia una mica curta, cert, però aquests quatre dies de travessa va fer molta calor i una vegada acabada pens que vaig encertar amb el programa.
Primer dia. Comença la travessa a les 13 hores en el poble de Bagà, que es troba a la carretera principal abans del túnel del Cadí. Per pista asfaltada anam cap al santuari de la Mare de Deu del Paller. En un prat dit Paller de Dalt feim una bona aturada, becadeta inclossa. I a les 18´12 arribam al refugi de Rebost. A destacar la calor que patirem. El gps ens diu que acumulam 1000 mts de desnivell positiu i 200 de negatius.
Segon dia. Sortim a les 9 del refugi i feim part de ruta de la nombrada Cavalls del Vent. Passam pel mirador dels Orris. Per allargar anam per la ruta de la marmota fins el coll de Pal, amb la intenció de fer cim al Puigllançada, però tornava a fer una calor exagerada i no hi havía cap ombra en el coll. Decidim seguir camí cap al nostre destí: refugi del Niu d´âliga on arribam a les 14'30. Uns altres 1000 mts de desnivell positiu i quasi 200 de negatius.
Tercer dia. Sortim a les 8'40 del refugi amb molta de boira i fred, ens trobam a 2520 d´altitud. Previsió de pluges a partir del migdia. Seguim el Cavalls del Vent. Feim cim al Penyes Altes, el qual fa partió entre les provincies de Girona, Barcelona i Lleida, i en el coll dit de Moixeró abandonam el camí principal i en forta baixada i per un tirany poc marcat anam al refugi de Sant Jordi on arribam a les 15'50. Al final, dia sense pluja, però a estones amb molta de boira, i com no, molta calor. El gps ens marca 500 mts de positiu i 1470 de negatius.
Quart dia. Sortim a les 8'30 del refugi amb un dia esplèndid. Farà calor, tornam a la civilització. Una ruta fantàstica pels Empedrats. Un camí per bosc travessant continuament el riu, amb uns gorgs i cascada preciosos. N´Illan va ser l´únic valent que va fer el capfico. Darrers kilometres de l´excursió per pista de terra i per asfalt. Quina calor! Arribam a Bagà a les 12'45. Tenim temps de dinar bé.
Impressions finals dels al·lots:
Illan: Se m´ha fet curt. Faría una travessa més llarga.
David: Ha estat dur. (Referint-se a la calor i amb tota la raó). Però li ha agradat.
Joan (8 anys): M´ha agradat molt fer aquesta travessa amb els meus germans.
Quins Bergants!!!!!!
 Cim del Penyes Altes de Moixeró

 Refugi de Sant Jordi

 Bergants en el Penyes Altes

 Cascada a l´estret de L´Escriu

 Per la carena en direcció al refugi del Niu d´Àliga, el qual està al fons

 Baixada en fred del matí i boires

 Dins el bosc

 Refugi del Rebost

 El Pedraforca


Grimpant

6 comentarios:

Emilio Alonso Sarmiento dijo...

Hola Miquel:
Nada más gratificante que hacer montaña con nuestros hijos.
Recuerdo con añoranza la Serra del Cadí (el Refugi de Sant Jordi el Camí dels Empedrats...).
Un afectuoso abrazo,

Unknown dijo...

Quina sort !!!
Ya puedes hacer cualquier cosa de montaña con Bergantet

pmmp dijo...

Enhorabona Miquel.

Jo de gran vull ser com tu ;-)

Correcamins dijo...

Enhorabona per la ruta i per anar tan ben acompanyat.

arni dijo...

gaudir del que t'agrada i amb els teus és molt agradable.
salut Miquel

Bergant dijo...

Gràcies pels comentaris.
Esper poder dur a a aquests bergants per altres llocs del pirineu i vos ho pugui mostrar.