viernes, 29 de julio de 2016

Salvem la Serra

Text aparegut a la secció de CARTAS AL DIRECTOR del diari ULTIMA HORA d'avui i que publiquem per el seu contingut.

El mallorqui ja va ben servit de dites ambigües amb ganes, de fet molta gent es passa la vida entre 'un tantmateix i un jo ho veurem', com va dir un cec a un sord qui l'escoltava. Tenim vocabulari i costumari de sobres, aleshores no necessitam frases d'infinitiu de badalls forasters, a més que no consonen, com és el cas de "Salvar la Serra", que escaïna pel facebook, però es guarda com de caure de dir per què, ja que es tracta d'arreplegar firmes per a no se sap qué peró esta relacionat amb Fundación Visa Silvestre, tancar Ternelles, la muntanya Carronyaire i altres interessos que no interessa aclarir on volen anar a parar. 
L'escriptura, pel contrari, precisa d'una exposició inequívoca. Per aquí amb l'internet perdem, aleshores cal estar alerta a tot el que s'hi veu, i questionar tot el que hi surt com a anònim (per defecte tot el que no porta el nom i llinatges), enc que es vesteixi de ballar boleros. 
Doncs en pla, clar i català, salvem la Serra:d'ecomercenaris, de propietaris que l'estimen com a s'ase qui van a vendre (forasters o mallorquinarros), de les cabres, dels qui posen rètols d'amenaça de caça de cabres, dels que proposen "descaste", dels que la corralitzen i xaletitzen, dels para pagesos que tanquen camins, dels polítics que no obren els camins... En haver solucionat tot això parlam del futur de la Serra. Que hi hagi zones d'exclusió amb les cabres dedins és prendre'ns el pèl. I el GOB amb comunicats tan ambigus que donen vasa al PP, vejan si acabarem com ARCA.
Ah!, els voltors molt bé, gràcies.

PERE LLOFRIU

lunes, 11 de julio de 2016

Comme tu t'appelles? Je me appelle Midi, Midi d'Ossau!










Descripció de l'ascensió al Midi d'Ossau (2.884 metres) desde el Refugi de Pombie, segons ho indica la wikipedia.
"Desde el refugio se va en busca del collado de Souzón (que queda a 2.127 m de altitud), de donde se comienza el ascenso propiamente dicho del Midi d'Ossau.
El ascenso es muy intenso; la verticalidad de la mole rocosa se hace notar. Pronto se llega a la primera chimenea donde conviene asegurarse si no se progresa con soltura, ya que los agarres son más escasos. El grado de dificultad es de II+ y tiene una longitud de unos 15 m. La segunda chimenea, de unos 30 m, es la más expuesta, pero con excelentes presas y agarres hace fácil su progresión. La tercera chimenea, la más sencilla (grado II-), se pasa sin mayor problema por su parte derecha. Las tres chimeneas están equipadas para poder rapelar en el descenso. Seguimos la intensa subida hasta la cruz metálica del paso del Portillón, ya a 2.657msnm. A partir de allí, por el Rein de Pombie, a la cumbre sin ninguna dificultad."
Inici 06:00 Final 13:45
La nostra cordada va ser la primera en assolir el cim el mati del 4 de juliol a les 10 en punt, amb un desnivell acumulat de 1.704 metres. 
Gracias a Ignacio, el nostre guia, per la seva excel·lent conducció i habilitats. 

Per els que tinguin una mica de curiositat, aqui teniu un video a facebook que descriu l'ascensió tal com es. Imatges molt bones!

https://www.youtube.com/watch?v=0kpPXjOZczY