domingo, 19 de junio de 2011

SA FOSCA - espectacular i perillosa.

Sa Fosca és un lloc espectacular com a paisatge i també perillós.

ESPECTACULAR, declarat “Monument Natural” (tot el torrent del "Gorg Blau"), per moltes coses: per les parets immenses, inaccessibles, atapeïdes d’un bosc vertical extraordinari, per on la llum entra formant un paisatge únic, per la gran quantitat de gorgs i les cascades capritxoses, que en la part fosca recorden el pas a través dels “budells d’un cos", amb una variada i sorprenent tonalitat de colors.

PERILLOSA, per molt motius també. Patina molt. Qualsevol caiguda pot ser greu o molt greu. S’ha d’estar en bona forma física i tot i així acabes esgotat, especialment als braços.

Rappels i bots, a bon ritme, al crit de “vamos, vamos”, del capità -millor- Sineuver. Cinc hores d’aventura, baix control i, amb la millor marca de totes les previstes: un atlot de 14 anys, que va estar a l’altura de les circumstàncies, en Dani, com el seu pare.

Només un detall més. Coses imaginables, casi increïbles però possibles de la geologia. Segons en Tries, l’autor del llibre “Els torrents clàssics de la serra de tramuntana”, és probable que baix el recorregut conegut de Sa Fosca hi hagi un “altre torrent subterrani”, cosa que explicaria els “gorgs buits, entre gorgs plens a vesar”. Geològicament, pareix bastant factible.













.

No hay comentarios: