sábado, 19 de enero de 2013

Cingle del carboner

 Enmig d´aquesta rosseguera sembla que hi ha restes d´una sitja o...


 Farallons del Cavall Bernat

En primer terme s´observen Els Cingles  i el Castellet de la Clo.

http://raconstramuntana.blogspot.com.es/2012/11/castellet-de-la-clo-i-els-cingles.html#uds-search-results

Vàrem a anar a la serra del Cavall Bernat, sense fer la cresta sencera. Ünicament volíem investigar la part final de la cresta, on a la cara nord es troba el Cingle del Carboner. En trobar-nos en el lloc proposat cercàrem algun indret que ens permeteix baix pel cingle, però tot allò fa por! Hi ha unes timbes espectaculars. Lo curiós es que hi ha una rosseguera enmig del cingle i sembla que hi ha una sitja! Si es així i després de lo que vàrem trescar arribàrem a la conclusió que si treien carbó en aquest lloc ho teníen que fer per la mar. Ens va fer recordar aquell marge que també trobàrem en el Murteret.

5 comentarios:

arni dijo...

interessant troballa
¿i de quina llenya feien el carbó?, no crec que en aquesta vessant nord hi hagués molts arbres, i molt menys alzines, per no trobar no he vist ni ullastres, arbre que suporta millor els forts vents carregats de sal i que en alguns llocs s'utilitzava per fer carbó.

Anónimo dijo...

Mai deixes de sorprender-me, molt bé Bergant!!!, interessant cingle...
Salut i fins aviat!!!
Tomàs Mut.

guapeton dijo...

Hay que volver. Estoy seguro que hay paso. No tuvimos demasiado tiempo para buscarlo...Podemos organizar una expedicion de investigación...

arni dijo...

si no hi ha res de nou, el cap de setmana vinent pensem fer la integral de sa Serra del Cavall Bernat, pegarem un cop d'ull a la teva sitja.

Bergant dijo...

Uep Tomàs. Aquesta exploració del cingle va ser una idea del meu company "guapeton". Tal vegada hauríem de tornar.
Au idò Arni, a veure si nos dus bones noves del cavall bernat.