domingo, 22 de marzo de 2015

Puig de Bàlitx.

Amb les previsions que hi havia a mitjan setmana pel dissabte no donavem un duro per poder fer res, però a mesura que s'apropava les previsions milloraven. Així i tot eren bastant incertes i sobretot per fer un recorregut amb "ronya".

Així que decidirem tirar endavant el pla A i ja veuriem en funció de la meteo com sortia el dia. I per una vegada la sort es va aliar amb noltros i va acabar essent un dia magnífic.

Partiem del Port de Sóller pel Camí de s'Illeta amb la intenció de fer la cresta integral al Puig de Bàlitx. La roca banyada a primera hora del dia per la pluja caiguda durant la nit afegia un "plus" de dificultat al recorregut però a poc a poc el sol va anar eixugant-la.

Partint del Port de Sóller.


Una "capelleta"??

Després dels primers trams molt bruts la cresta es va anar esmolant i posant-se interessant, amb algunes puntes molt aèries que sortejarem pel lloc manco incòmode fins arribar a un primer resalt on tret de les "cabres" del grup Coyote i Pmmp que desgrimparen,  obligava a realitzar el primer rapel.

Tot seguit vengué un altre xap més important que no quedava més remei que davallar amb corda, i més amb la pobre qualitat de la roca. Davant nostre un imponent esperó resalt on s'havia d'escalar. Vorejarem aquest tram fins trobar un pas en diagonal per tornar a enfilar-nos a la cresta.

Sobre la cresta.


El terreny s'esmolava.


Primer rapel.


Segon rapel.


Un poc més envant arribàrem al Pas den Barona i continuàrem crestejant fins el cim del Puig de Bàlitx. La baixada continuàrem aferrats als penyassegats a tota cresta. El terreny molt irregular però dur, pur terreny "raconer".

Diagonal en grimpada.


Tram final de cresta.


Cim del Puig de Bàlitx.

La troballa del dia: un magnífic marge darrera el qual s'iniciava un camí en zigazaga que davallava però que es perdia. Per retornar a la cresta i treguent l'instint "raconer" realizarem un pas molt elegant seguint una cornisa penjada davall d'unes balmes fins assolir un darrer passet de placa molt aèri que ens va deixar novament a la cresta. Hora de dinar.

Inici de la baixada.


Bergant a la cornisa de retorn a la cresta.


Passet aeri.


Restaurant amb vistes al Puig Major.

A partir d'aquí grimpades i desgrimpades, càrritx i karst es succeïren un rera l'altra fins arribar a un nou resalt important. La primera part l'aconseguirem davallar mig desgrimpant, mig amb corda (passamans) fins la capçalera del darrer rapel.

Terreny "raconer".


Es tornava posar vertical.


Darrer rapel.


Darrer rapel.

Un nou tram de grimpades i desgrimpades ens va permetre arribar al Coll de Cala Ferrera i des d'allà agafar el camí de s'Illeta novament per retornar al Port de Sóller.

Forat.


Tornada pel Camí de s'Illeta.

No hay comentarios: