jueves, 4 de diciembre de 2008

IRATI I




Després de quasi un mes d´haver realitzat aquesta sortida m´anim a fer unes petites cròniques.


Vàrem partir de Palma el dijous 6 de novembre, via Bilbao, i tornàrem l´11.


Èrem la meva parella, el nostre petit Joan, els nostres amics Pep Xisco i Pilar i jo.


Resenyar que els dies anteriors a la nostra partida plovia molt tant a Irati com a Mallorca. Bé, per qui no sàpiga on es troba Irati, es localitza a la part nororiental de la provincia de Navarra, dins als Pirineus, i fent frontera amb França.


Idò la meteo es va arreglar el temps que vàrem ésser per allà. Destacar que per anar al bosc d´Irati, aquells dies eren els millors. Ple de tardor i caiguda de fulles. He vist fotos de la primavera i també fan ganes d´anar-hi.


El primer dia anant cap als Pirineus, vàrem fer una breu aturada per visitar Roncesvalles.


I el dia 7, primer de caminata fèrem el SL NA-60 A, que correspon al "camino viejo a Casas de Irati", i el SL NA-69, que correspon al "camino viejo a Koixta (embalse), tot acumulant un desnivell de 500mts i 11km, visitant "la ermita de Nuestra Señora de las Nieves".


Hora inici 11'45 i final de caminata 17'20.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Muy bien, Miquel. Abandonando de momento las altas cumbres y dando un paseito por el bosque de Irati, que seguro estaba espectacular. En 1785, en los trabajos de la Comisión de Límites los franceses quisieron hacerlo suyo, el último bosque sin explotar de la vertiente norte, sólo la habilidad de Caro consiguió que quedara a este lado de la raya.

Un saludo.
FTer

Bergant dijo...

Gracias Patxi.
La verdad que me gustó mucho Irati, y me han quedado muchas cosas pendientes. Otra ocasión será.
Estando por ahí me acordé de ti, pensando que estaba relativamente cerca de tu residencia, y que debes conocer todo esto al dedillo.
Gracias por las notas historicas.