domingo, 30 de septiembre de 2012

MASSIS DES TEIX - RUTA SUD ORIENTAL

Ruta: “Massís des Teix – zona sud-oriental”. Puig del Rei Sanxo, Puig de Sant Pere, Coll de Pastorix, Coma de ses Sitges, Coa de Sa Rata, Puig de Sa Font, Pas de sa Fessa, fins a Biniforani

A pesar de la minsa pluja, compareixem un bon grapats de raconers, dispostos a fer una ruta “suau”, sense relleu càrstic. El massís del Teix i els seus cims secundaris pareix una bona opció

Aviat es produeix la divisió del grup, ja que mentre berenem a les proximitats de les cases del ‘rei sanç’ se senten trons a la llunyania -¿per Eivissa?- el que provoca moments de pànic, confusió i espantada.

Els 4 valents (¿?) seguim, la ruta inicial; però ben aviat “perdem el nord”; quatre som i quatre opinions tenim. Ni la brúixola acceptem. Al final, Coyote domina i li fem cas.

El dia millora per moments ... es va obrin el cel i la llum neta que entra dins l’alzinar un poc humit en fa sentir molt bé. La temperatura molt agradable. El ritme és intens.

Arribats al la “coma de ses Sitges”, anirem pujant cap la part baixa peu de la serra (cresta de “Coa de sa Rata”), cercant la “cova de sa Rata”; i la trobem. És petita, però el lloc i les vistes a la finca de “Pastorix” valen la pena.
Per tal de canviar de vessant (cap a Bunyola), cercem el coll que puja a la coa de Sa Rata. En un moment veiem un pas, collet ample. Pareix fàcil.

Nou pas: “Pareix fàcil”. En-marronats als 10 minuts, ni amunt ni avall. Estem penjats a la paret, amb 20 metres de possible caiguda. Coyote va davant, sense corda, indicant les preses. El “Senyor de sa Torre” se acomiada als Sants. ¿com es possible que ens compliquem la vida tant ràpidament?. Mantenint la serenitat però, i amb un cordino de 5 metres, anem sortint del perill poc a poc.

Pugem a la cresta de “coa de sa Rata” i seguim sense incidents, amb la ruta inicial, cap al “Puig de sa Font” i finalment “pas de sa Fessa” i “Biniforani”.
7 hores de caminar intens, aventura i companyerisme.

 

2 comentarios:

pmmp dijo...

Ja no li heu de fer cas a nes Senyor de Sa Torre XD.

"Pareix facil"...

Fernando A dijo...

Cuando Coyote publique las fotos del momento delicado os reireis aún más!

Por cierto Xisco, tu móvil hace muy buenas fotos. Ya me dirás qué modelo es.