domingo, 30 de agosto de 2009

Torrent des Ratjolí (matinal)






5 raconers vàrem fer aquest torrent. Com ja havía dit es ideal per fer en una matinal o un horabaixa. A un gorg has de nedar i pots fer un bot de devers 3 metres per tirarte a l´aigua per divertir-te una mica més. A altres dos gorgs te banyes fins la panxa. I estic parlant en época estival. L´aigua corr i es manté neta. No poguèrem fer bany a la mar perquè estava remoguda, hi havíen certes "coses" dins la mar que pareixien grumers i no es veia el fons de lo "brut" o remogut que estava la mar, ( en altra ocasió havia nedat i era una piscina).
A la primera ocasió que vaig fer el torrent em vaig tirar a la mar i va ésser bastant complicat sortir-ne, ara vàrem trobar una sortida on es facílissim sortir de s´aigo.
Repetesc lo que ja sabía: torrent molt xulo, aigo corrent, ideal per fer a l´estiu ( millor el matí perquè tens més hores d´ombra). Un bot llarg (evitable) i els altres més curts. Ideal per practicar les tècniques de rapelar i de remuntar.

4 comentarios:

guapeton dijo...

Envidia que nos dais!!!
Llevanos pronto por ahi.

pmmp dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
pmmp dijo...

Hola Bergant.

M'imgagin que sa sortida que comentes de la mar. La trobareu a n'es costat dret de la desembocadura, una vintena de metres més enllà des darrer bot.

Se pot baixar a la mar i sortir sense cap problema des d'aquest punt. Sa sortida directa des d'on acaba el torrent és bastant més difícil.

Per cert el que es interessant a endinsar-se dins sa cova que se forma davall es bot des torrent sempre i quan la mar estigui ben calmada.

Saludos.

Bergant dijo...

Així es, baixant al costat de la dreta, hi ha una baixada fàcil a la mar, amb una desgrimpadeta.
Efectivament la sortida directa on acaba el torrent es molt complicada i la vaig patir fa dos anys quan vaig fer el torrent i no sabía la sortida alternativa.
I lo de sa cova se m´havia olvidat; quan nedaba fa dos anys ni la vaig veure quan me varen sortir les preses quan vaig ésser "atacat" pels grumers, i ara quan vaig ésser una altra vegada també se m´havia olvidat, i això que m´ho havieu dit. Mirant les fotos que tenc, veig l´entrada de la cova.
Hi ha uns raconers que els hi encanta ficar-se dins s´aigo. Si fan aquest torrent de ben segur que es ficaràn a la cova.