domingo, 25 de abril de 2010

Es Murteret






Un llibre: La costa d´Escorca. Els seus autors: A. Ordinas, G. Ordinas, A. Reynés. Una foto i un nom: Es Murteret.

Vet aquí com en Bergant té la curolla de fer una primera aproximació a aquesta prominència rocosa. Ja fa temps que li estic donant voltes a l´asumpte, però arribar-hi no es precisament cap passejadeta, i no es fàcil convencer als meus amics raconers explorar un indret com aquest. Però a partir d´ara, serà una altra història. La qüestió es que els raconers partim cap a Pareis des del restaurant d´Escorca, pujam per Boverons, assolim el quarter de Carabiners i ens separam. La majoria aniran per la serra de ses Farines (terra hòstil) amb dues idees per fer: per una banda en Nomisx vol cercar una cova i per altra en Victoriano vol anar als Forats Grossos. Però millor que el nostre escriptor conti la història que segur que valdrà la pena. Darrera meu m´acompanyen en Sebastià i na Maria José, que me faran companyia el camí del puig roig. Una vegada he de deixar el camí, els meus amics tornen enrera per anar a Lluc per bon camí.

A partir d´ara comença l´excursió. Només vull arribar a les cotes 401 i 362 que marca el mapa alpina, per tenir una primera vista des murteret i més. 30 min. de baixada sense camí. Assolesc les cotes descrites. Li pos fites a les dues, ja que no n´hi havia. Estic fent fotos i agaf forces durant una hora. Un lloc meravellos. Una balconada de primer ordre: Es Murteret, s´escull des Murteret, Cala Codolar, Es Morro d´en Bordils, sa Torre de Lluc, sa Punta des Capellans, es Morro de sa Vaca....

La idea es poder continuar fins a la mar, fins es murteret. Hi ha una rosseguera, mates, i càrritx. No pareix terreny fàcil. I es posible s´hagi d´emprar corda. Però de ben segur que algú me voldrà acompanyar algún dia. Ha d´haver de des de la cota 362 una hora de baixada.

I si no es cap raconer el primer en baixar, a partir d´aquest escrit, agrairia que nos ho fes sabre per tenir una idea de com està el terreny.

2 comentarios:

FTer dijo...

Je, je, Bergant. La verdad es que no paras de sorprender al personal con tu busqueda de lugares inverosímiles. ¿No pensarás en dedicarte a la captura de cabrits amb cans i llaços, eh? Suerte en tus pesquisas.

Saludos.

Bergant dijo...

Gracias FTer.
Simplemente intento ir a la caza y captura de esos lugares mágicos, eso sí, que esté dentro de mis capacidades.