martes, 1 de junio de 2010

Tomir per la Canal de Muntanya

Font de ses Falgueres
Just abaix del vèrtex hi ha la diagonal on feim el pas de baixada

El pas de baixada del cim. Hi ha bones preses


El cingle verd



"Los montañeros ilustres" a la canal de muntanya




Una altra sortida exitosa per aquests dos raconers. Un altre lloc per taxar del llistat que mai s´acabarà.





Per començar, la trobada de sa font de ses falgueres, on veim el camí correcte a prendre. Hi ha altres fites que te duen directe al pas de sa paret, lloc per on pujarem els raconers el passat 25-03-07. De la font tiram cap a l´esquerra en diagonal i pujarem tot drets per un esperó a la dreta de la canal de la muntanya. Aquest esperó ens farà suar i ens durà al capcurucull del Tomir, abans d´haver fet un paset fàcil, i abans d´investigar d´enfora per allà on volem baixar. La baixada a l´inici pot provocar dubtes perquè es té la impresió d´una gran exposició, pero es solventen després d´estudiar les posibles vies, i finalment es fa fàcil. Això sí s´ha de fer en eixut. Una vegada fet el pas anam a cercar cap a la dreta la canal de muntanya on la feim de baixada, i que nos ha agradat molt dins un ambient verge i poc conegut.

2 comentarios:

pmmp dijo...

Enhorabona una vegada més a tots dos. Mira per on fa un parell de setmanes vaig pujar tot sol pes pas de sa Paret i vaig pensar en seguir cap a l'esquerra a veure si trobaria un pas però com que no disposava de molt de temps per investigar vaig partir directament pes pas que ja coneixia.

No aturau d'allargar sa meva llista de deures pendents ;-)

Saludos.

guapeton dijo...

Incluso creemos que existen otras vias entre la canal de Muntanya y el pas del diablo. Pero probablemente la canal es mas estética