domingo, 3 de octubre de 2010

Es Murteret – Primer Assalt - II



L’obsessió d’en Bergant, ahir dissabte casi es va complir del tot.
La jornada raconera 100 %, que va reunir a un bon grapat de amics, impacients de retrobar i/o recercar els llocs més desitjats: racons esquerps i espectaculars de la nostra estimada Serra.

El projecte era baixar a un punt anomenat ES MURTERET, situat a nivell de la mar, als peus del Puig Roig, a través d’un comellar molt vertical, per un terreny “horrorós”, de l’estil d’un altre punt memorable per aquest grup, como és “Sa Crivella”.

En ruta i sortits ja del camí que fa la "Volta al Puig Roig" (a 40 ± minuts del Quarter de Carabiners), després de 2 ½ hores de caminar, alguns comencem la davallada. Altres es queden, i faran la volta poc després. Es veu factible, però la cosa es va complicant. El terreny, típic és abrupte i traïdor (roques + càrritx que tapen els forats i petites encletxes + molta pendent). Anem salvant els punts més compromesos, fins arribar a una rosseguera que ens conduirà bastant avall. En aquest punt 4 companys han fet la volta i tornen per amunt. Ara només som 5, i la cosa pinta “aventura”. El terreny molt vertical. Muntem un primer ràpel i tot seguit un segon. Deixem les cordes, ja que haurem de remuntar (tenim jummars).

Ja son casi les 15,00 hores. Segons l’altímetre, estem a un 160 metres per damunt del nivell de la mar (hem descendit uns 400 metres). No tenim temps de seguir, ja que la tornada serà llarga. Arribem a una cresta i comprovem que l’arribada a “Es Murteret” és possible, però necessitarà d’un parell de ràpels més i 2 hores més de temps. El lloc és senzillament “espectacular”. Girem i mirem la paret que hem de remuntar ... jo estic preocupat.

Arribats al camí, alguns tenen rampes a les cames i tots estem un poc al “límit” físic. Fa molta calor i no tenim casi aigua. Ara ja només queden 2 ½ hores de camí. 3 aniran per pista i 2 anirem per “Boverons”. En total 10 hores de camí.

El segon assalt haurà de tenir en compte:
1. Aproximació molt més curta (tramitar permisos per anar amb cotxes fins a Cosconar).
2. Temperatura màxima de 20 graus.

Paret "baixada" i "pujada": pareix increible.







No hay comentarios: