sábado, 30 de octubre de 2010

Sa berga des bou - Forats Grossos



Avui hem estat a SA BERGA DES BOU.
Volíem “investigar” la zona.

Qui es fica en aquest terreny no queda indiferent.
És un conjunt de crestes, algunes estranyament allargades, petits cims, dins un caos càrstic, que obliga a fer continues grimpades i desgrimpades.

Pels qui no ho coneixen i ja que no surt a cap mapa (i aquest nom no sé de on ha sortit), diré que es una zona que està entre el “Pas de s’Argamassa” i els “Forats Grossos”, al darrer tram del “Torrent de Pareis”, millor dit, a dalt de tot de les parets d’aquest torrent tan conegut.

És un lloc realment abrupte i espectacular, no recomanable per persones que els agrada caminar (en aquest lloc no es pot caminar normalment).

Les vistes al Torrent de Pareis, inèdites i molt espectaculars.

Hem començat pel “pas de ses piquetes”, a la part de “s’Olla” i enfilant amunt i amunt, creuant el senderó que va cap a “s’Argamassa”, hem anat a cercar un collet que es veia factible. Per alegria nostra hem trobat restes de camí. Un pas o collet dona inici a la zona. Poc després hem perdut les restes del camí (tampoc l’hem cercat massa) i hem anat avançant així com hem pogut. Traginant els nostres sofrits cossos amunt i avall, fins arribar als “Forats Grossos”. La zona presenta opcions de recorregut bastant diferents. Nosaltres hem optat per la que va més a prop del torrent, es dir, ''al filo del precipicio'' (como no).

Tornada pel camí que va de Carabiners al Morro de Sa Vaca i baixada pel “pas de s’Argamassa”.

Cercant els apunts del Blog , veig que hi varem anar amb el Senyor de Sa Torre el maig del 2007. En aquella ocasió, ho férem al revés i no tot el recorregut.

.
.

.
.

.
.

.
.

.

No hay comentarios: