domingo, 18 de octubre de 2009

Més botifarrons penjats (de un shunt)















Més botifarrons penjats.

Ahir, altres “Raconers” varem tenir la sort de que en Pep Ribas i en Luis, ens donessin amablement unes classes de rappel a la zona de “s’Estret” (a Valldemossa).

No és només com baixar amb el descensor o “vuit”, si no unes explicacions més extenses; respecte dels materials i com s’han utilitzar amb seguretat: tipus de cordes, tres tipus de nusos, punts d’ancoratge, cintes, mosquetons, utilització del shunt (auto-seguro i com des bloquejar-lo), etc. Al final, no es va fer tot el previst, segons digueren els monitors; per la qual cosa, les classes han de continuar en altres jornades.

Si volem fer qualque torrent o pas difícil, crec que és important fer amb una certa regularitat pràctiques com aquestes, que ens permeten avançar amb “seguretat” (insisto: con seguridad) pels terrenys abruptes de la Serra de Tramuntana.

Dic jo, que els deures a casa serien que cada un es cerqués un bon tronc, damunt un torrentot (6 ó 7 metres de desnivell), per arribar a fer 20 ó 30 rapelets, i fer-los casi amb els ulls tancats.

No hay comentarios: